search
Sök
menu
Meny
Sök

Prova på yrket deltidsbrandman 24/4 - 2022

En insatsbil, en brandbil och några brandmän

På vår brandstation i Huskvarna arbetar för närvarande ca 25 stycken brandmän men för att kunna hålla vår beredskap så behöver vi bli fler.

En deltidsbrandman ska göra skillnad och bidra till trygghet i vårt samhälle så att alla som bor här ska få hjälp om olyckan är framme. Det kan vara en brand, en trafikolycka, någon som håller på att drunkna, någon som fått hjärtstopp eller andra akuta situationer då liv eller egendom kan vara i fara. Att arbeta som deltidsbrandman innebär till stor del att hjälpa andra och att få samarbeta och lösa problem tillsammans.

Vi söker dig som kanske arbetar inom skola eller omsorgen, inom industrin eller som är egen företagare. Kanske har du ett helt annat arbete men som möjliggör arbete
hemifrån? Du har en ordinarie anställning på en annan arbetsplats och har normalt beredskap var fjärde vecka. Om larmet går ska du kunna ta dig till brandstationen i Huskvarna på fem minuter under din beredskap, dygnet runt. Inga förkunskaper behövs och den utbildning du behöver får du i samband med anställning och den betalas av oss.

Vi bjuder därför in dig till prova-på-dag för att ge oss möjlighet att berätta mer om hur intressant, givande och spännande brandmannajobbet kan vara. Den ger även dig möjlighet att ställa frågor samt prova olika moment som kan förekomma i yrket. Ta gärna på dig oömma kläder.

När?

Söndagen den 24 april 2022 klockan 10.00-13.00

Var?

Brandstationen Huskvarna, Stockmakaregatan 1

Anmäl dig senast 22 april via länken

Mejl för anmälan till prova-på-dag