search
Sök
menu
Meny
Sök

Prova på yrket deltidsbrandman 30/1

En insatsbil, en brandbil och några brandmän

På vår brandstation i Bankeryd arbetar för närvarande ca 20 stycken brandmän men för att kunna hålla vår beredskap så behöver vi bli fler.

En deltidsbrandman ska göra skillnad och bidra till trygghet i vårt samhälle så att alla som bor här ska få hjälp om olyckan är framme. Det kan vara en brand, en trafikolycka, någon som håller på att drunkna, någon som fått hjärtstopp eller andra akuta situationer då liv eller egendom kan vara i fara. Att arbeta som deltidsbrandman innebär till stor del att hjälpa andra och att få samarbeta och lösa problem tillsammans.

Vi söker dig som kanske arbetar inom skola eller omsorgen, inom industrin eller som är egen företagare. Kanske har du ett helt annat arbete men som möjliggör arbete
hemifrån? Du har en ordinarie anställning på en annan arbetsplats och har normalt beredskap var fjärde vecka. Om larmet går ska du kunna ta dig till brandstationen i Bankeryd på fem minuter under din beredskap. Inga förkunskaper behövs och den utbildning du behöver får du i samband med anställning och den betalas av oss.

Vi bjuder därför in dig till prova-på-dag för att ge oss möjlighet att berätta mer om hur intressant, givande och spännande brandmannajobbet kan vara. Den ger även dig möjlighet att ställa frågor samt prova olika moment som kan förekomma i yrket.

När?

Söndagen den 30 januari 2022

Var?

Brandstationen Bankeryd, Älvgatan 1

För att vi ska kunna genomföra dagen på ett så smittsäkert sätt som möjligt vore vi tacksamma om du anmäler dig senast den 28 januari.

Mejl för anmälan till prova-på-dag