search
Sök
menu
Meny

Junehem AB söker ekonomichef

Två grå flerfamiljshus med grönyta framför dem. 

Vill du vara en del av ett uppskattat företag på Jönköpings bostadsmarknad?

Vi erbjuder dig en kvalificerad och självständig tjänst samtidigt som du är djupt integrerad i verksamheten och jobbar nära oss andra i bolaget. Vi är en framåtriktad organisation med engagerade medarbetare, där du blir en del av att skapa mervärde och synergier i verksamheten.

Detta är Junehem

Junehem är ett av två allmännyttiga bostadsbolag i Jönköpings kommun. Bolaget ska bygga och förvalta hållbara bostadsområden mellan stad och landsbygd. Vi är 35 medarbetare som genom kvalitet och gott kundbemötande vill skapa trygga och hållbara boendemiljöer som bidrar till tillväxt i hela kommunen. För oss är den lokala förankringen viktig. Idag förvaltar vi drygt 2 300 lägenheter och ca 200 lokaler i Tabergsdalen, Bankeryd, Bottnaryd, Gränna och Visingsö och omsätter ca 170 miljoner kronor.

Vad innebär tjänsten?

Som ekonomichef hos oss har du helhetsansvar för bolagets ekonomi och personalansvar för en mindre grupp. Du kommer att utföra och leda arbeten inom redovisning och verksamhetsstyrning.

Exempel på uppgifter är:

  • Prognoser och budgetarbete
  • Utveckla och förbättra processer
  • Upprätta tertial- och årsbokslut
  • Moms- och skattefrågor
  • Uppföljning och avstämningar till VD och styrelse
  • Utredningar, analyser och investeringskalkyler
  • Finansiering
  • Sekreterarskap vid styrelsemöten

Du kommer även att jobba med personalrelaterade frågor så som löner, försäkringar och pensioner.

Vem söker vi?

Vi vill att du har eftergymnasial utbildning inom ekonomiområdet och flerårig arbetslivserfarenhet av att arbeta med ekonomi inom fastighetsbranschen eller likvärdig bransch. För att klara uppdraget måste du vara van att göra prognoser, analyser och kalkyler. Du ska även vara van att jobba nära verksamheten. Vi förutsätter också att du har god datorvana och goda kunskaper inom Officepaketet samt affärs- och ekonomisystem. Det är även viktigt att kunna förstå företagets roll och affärsprocess i en politiskt styrd organisation.

Du gillar och har förmåga att tänka strategiskt, prioritera och göra korrekta avvägningar. Som person är du lojal och har en väl utvecklad förmåga att kommunicera och samverka både internt och externt.

Logotyp för Junehem med texten Junehem. 

Har du frågor?

Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta VD Eric Engelbrektsson, telefon 036-229 22 26.

Så här söker du

Tjänsten söker du genom att mejla ditt cv och personliga brev till e-postadressen rekryteringbolag@jonkoping.se senast 2020-01-07.