search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSkärstaddalens FO
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-08-10
Sista ansökningsdag2020-05-25
Referensnr20-60-0876
Publicerad2020-04-29
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Skärstaddalens FO
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-08-10
Sista ansökningsdag
2020-05-25
Referensnr
20-60-0876
Publicerad
2020-04-29

­­Lust att leka. Lust att lära. Tillsammans - Förskola på landet­­

Välkommen till oss!
Vill du jobba på en förskola som har närhet till naturen? Då ska du söka dig till oss!

Skärstaddalens förskoleområde består av två förskolor, en i Kaxholmen och en i Skärstad, vi har totalt ca 160 barn och är drygt 30 anställda, både förskollärare, barnskötare och specialpedagog, män och kvinnor med lång eller kort erfarenhet.

Ditt nya jobb
Skärstaddalens förskoleområdes vision "Lust att leka, Lust att lära, Tillsammans." sammanfattar det vi ser som grunden i förskollärarens uppdrag. Trygghet är det absolut viktigaste för oss, vi vill att både barn, vårdnadshavare och personal känna sig trygga och välkomna.

Ditt arbete som förskollärare är att stödja barnen i deras lärande och utveckling, utefter barnets egna behov och möjligheter. Vi söker dig som är nyfiken på att lära och utvecklas som förskollärare. Du ska tillsammans med ditt arbetslag planera, genomföra, dokumentera och utvärdera arbetet utifrån styrdokumentens intentioner. 

Vi arbetar med digitala lärmedel och våra lärare har och tar en aktiv roll i vårt systematiska kvalitetsarbete under halvdagsplaneringar på dagtid.

Vi öppnar vår nya förskola vid årsskiftet och vill ha en ny kollega med oss redan nu.

Din kompetens
Du ska vara utbildad legitimerad förskollärare eller i slutet av din utbildning till förskollärare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Tidigare arbete i förskola/barngrupp är meriterande. Goda kunskaper inom IKT och utomhuspedagogik är värdefullt.
Handledarutbildning är meriterande då vi är övningsförskola för vfu-studenter på förskollärarprogrammet.
All personal deltar i pågående kommungemensamt forskningsprojekt vid Malmö högskola.

Övrigt
Det finns goda bussförbindelser.

Du är anställd i Skärstaddalens förskoleområde och arbete kan i framtiden komma att ske på någon annan av våra avdelningar. 

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att ladda upp relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Här gör du din beställning av belastningsregistret.

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer
Hanna Jakobsson, Rektor, tel 036-103426
Catrin Bergström, Lärarförbundet, tel 036-103469

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.