search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare 7-9 Tal och kommunikation

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLjungarumsskolan 7-9
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2020-08-11
Sista ansökningsdag2020-05-24
Referensnr20-60-0927
Publicerad2020-05-06
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ljungarumsskolan 7-9
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2020-08-11
Sista ansökningsdag
2020-05-24
Referensnr
20-60-0927
Publicerad
2020-05-06

Välkommen till Ljungarumsskolan 7-9
Ljungarumsskolan 7-9 ligger i södra delen av Jönköping med närhet till både natur och stadsliv. Skolan har i dagsläget 413 elever fördelat på tre årskurser. På Ljungarumsskolan finns en enhet för tal och kommunikation som är till för elever med avvikande språkutveckling. På Ljungarumsskolan erbjuds du möjligheter att utvecklas och ta nästa steg inom ditt uppdrag. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi tillsammans arbetar för kunskap och utveckling i trygghetens och hälsans tecken. 

Tal- och kommunikationsenheten kommer till hösten 2020 att bestå av 14 elever fördelat på årskurs 7-9. Alla elever som går på enheten har en generell språkstörning av grav karaktär. Detta innebär att eleverna har svårigheter med att förstå och uttrycka sig språkligt och att man hela tiden får anpassa undervisningen efter den enskilda elevens behov. Eleverna i Tal och kommunikation har en klasstillhörighet och är till viss del integrerade i sin ordinarie klass och delvis får de undervisning i särskild undervisningsgrupp. När eleverna är ute i sin ordinarie klass åtföljs de oftast av personal från Tal och kommunikation.

Ditt nya jobb
I din roll som pedagog inom Tal och kommunikation ska du verka för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt. I ditt arbete ingår att stödja elevernas utveckling mot skolans mål samt tipsa personal om hur man kan arbeta mot dessa elever. Du ska kunna skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Du kommer att ha nära kontakt och samarbete med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning, övrig skolpersonal samt externa samarbetspartners.  Arbetet kräver ett flexibelt förhållningssätt, initiativrikedom, god samarbetsförmåga och en positiv elevsyn.

Din kompetens
Vi söker dig som är behörig grundskollärare 7-9 och det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av arbete i Tal- och kommunikationsgrupp. Vi söker en lärare som, är drivande, har tydliga förväntningar på eleverna och god förmåga att skapa en tillgänglig lärmiljö så att elever når resultat. Du intresserar dig för det övergripande arbetet och kommer att tillhöra ett arbetslag där vi ser dig som en resurs för att stärka det pedagogiska arbetet så att fler elever når målen. Att uppmuntra medinflytande, öppenhet och tolerans ser vi som självklart.  Du behärskar svenska språket i både tal och skrift. Grundläggande IT-kompetens är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.
Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer
Rektor Jon Borka, 036-10 61 14 
Biträdande rektor Malin Haag, 036-10 61 20 
Skolans expedition, 036-10 61 12 
Lärarnas Riksförbund Jonas Rosander 036-10 79 02 
Lärarförbundet Jenny Regnér 072-213 61 63 

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.