search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Biträdande rektor med ansvar för elevhälsan

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsGränna skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-05-24
Referensnr20-60-0932
Publicerad2020-05-06
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Gränna skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-05-24
Referensnr
20-60-0932
Publicerad
2020-05-06

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra framtida grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje. 

Ditt nya jobb
Vi söker biträdande rektor med ansvar för elevhälsan till Gränna skolområdes ledningsteam! Tillsammans med rektor och biträdande rektor för F-6 får du stora möjligheter att påverka och bygga vidare på skolområdets utveckling och ledarskap.

I ditt uppdrag som biträdande rektor ingår att driva, utveckla och följa upp det specialpedagogiska arbetet med extra anpassningar och särskilt stöd F-9. Du kommer vara en viktig del av det operativa, dagliga elevhälsoarbetet och vara chef för elevhälsans personal samt speciallärare, socialpedagoger och elevassistenter. Vi vill att du brinner för utvecklingsfrågor då skolutveckling är en viktig del av ditt arbete.

Välkommen till oss
Gränna skolområde består av Ribbaskolan F-9 i Gränna och Kumlabyskolan F-6 på Visingsö. Här arbetar cirka 80 personer och 570 elever i åldrarna 6-16 år har sin skolgång hos oss. Våra skolor erbjuder fina, fräscha och ändamålsenliga lokaler och vi finns i en vacker och inspirerande miljö vid Vättern.

Alla som arbetar på Gränna skolområde arbetar för elevens bästa. En positiv och trygg lärmiljö är viktig för oss och vi verkar tillsammans för en skola där vi för pedagogiska diskussioner och utvecklande samtal. Personalens kompetens och engagemang märks tydligt i det dagliga arbetet och när vi nu utvecklar skolan vidare. Vi strävar efter att vara en skola som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.


Din kompetens
Du har en pedagogisk utbildning och har erfarenhet från arbete inom grundskola. Du har stort intresse för specialpedagogik och det är meriterande med bakgrund som speciallärare eller specialpedagog. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för utvecklings- och förändringsarbete. Du är en tydlig och positiv ledare som värdesätter och uppmuntrar samarbete och god kommunikation. Du är prestigelös och kan både ge och ta och har lätt för att samarbeta. Vi ser ledarskapserfarenheter som meriterande.

Bra att veta
Tjänsten som biträdande rektor är en visstidsanställning under tre år, med en tillsvidareanställning som pedagog som grundanställning.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut, så vänta inte med din ansökan!


Vill du veta mer
Pär Palmgren, rektor, e-post: par.palmgren@jonkoping.se. Tfn 036-106660
Fackliga företrädare

Välkommen med din ansökan – tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.