search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Ekonomichef

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsUtbildningsförvaltningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-05-24
Referensnr20-60-0966
Publicerad2020-05-07
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Utbildningsförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-05-24
Referensnr
20-60-0966
Publicerad
2020-05-07

Vårt erbjudande
Hos oss får du en arbetsvardag som präglas av våra kärnvärden; gemenskap, engagemang och nytänkande!
Vi erbjuder ett spännande och utvecklande uppdrag där du får möjlighet att bidra till utbildningsförvaltningens viktiga arbete med att ge framtidens världsmedborgare förutsättningar att nå sina mål och drömmar. Våra förutsättningar är goda, vi har en ekonomi i balans, hög måluppfyllelse och är stolta över en verksamhet med hög kompetens bland våra medarbetare. Vi vill att bra ska bli bättre, och vi har höga målsättningar för framtiden.

Ditt uppdrag
Som ekonomichef ansvarar du för att driva och utveckla förvaltningens arbete med ekonomi- och verksamhetsstyrning för att uppnå en god ekonomisk hushållning. Du blir en viktig del i vårt arbete med att utveckla och anpassa vår verksamhet utifrån framtidens utmaningar. Som ekonomichef har du personalansvar för 9 medarbetare på ekonomiavdelningen.
I uppdraget ingår att i nära samarbete med förvaltningens verksamheter;

  • Ansvara för förvaltningens budgetprocess samt mål- och resultatstyrning och ha ett helhetsansvar i ekonomiprocessen avseende budgetering, delårsrapportering, bokslut, löpande ekonomiuppföljning samt internkontroll
  • Samordna förvaltningens strategiska stöd och analys inom ekonomi- och verksamhetsuppföljning.
  • Genom att vara nytänkande utveckla processer och rutiner utifrån givna förutsättningar.

Du är direkt underställd utbildningsdirektören och ingår i ledningsgruppen där du är med och tar ansvar för utbildningsförvaltningens framtid. I kommunens ekonomichefsnätverk företräder du förvaltningen och bidrar i kommunövergripande ekonomifrågor.

Din profil
Vi söker dig som visar mod genom att vara öppen och nytänkande samt som arbetar mål- och resultatinriktat. Du har ett utvecklat strategiskt helhetstänkande med förmåga att analysera komplexa frågeställningar och dra slutaster, samtidigt som du kommunicerar hur detta påverkar verksamheterna. Du kommunicerar obehindrat och skapar goda relationer med politik, ledningsgrupp, verksamheter, medarbetare och de fackliga företrädarna.
Du leder dina medarbetare genom att vara lyhörd, transparent och visar tillit till deras förmågor samt bidrar med nya perspektiv till verksamheten.
Vi söker dig med akademisk examen med inriktning ekonomi eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget. Du är van att arbeta på strategisk nivå och har en god förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar. Du har en bakgrund med god och gedigen kunskap inom ekonomiområdet och kunskap om vilka utmaningar som finns inom området. Vi vill att du är trygg som ledare och att du tidigare arbetat som chef.

Låter detta intressant? Välkommen med din ansökan.

Mer information
För mer information ring Helene Larsson (helene.larsson@asb-executive.se), 070-2655682. Ansök senast den 2020-05-24.
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.