search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

2 st Miljö-och hälsoskyddsinspektörer med inriktning miljöskydd

FörvaltningMiljö-och hälsoskyddskontoret
ArbetsplatsMiljöskyddsenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-05-31
Referensnr20-51-0008
Publicerad2020-05-13
Förvaltning
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Arbetsplats
Miljöskyddsenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-05-31
Referensnr
20-51-0008
Publicerad
2020-05-13

Arbetsplatsbeskrivning
Miljö-och hälsoskyddsförvaltningen är en lokal tillsynsmyndighet för verksamheter som omfattas av miljöbalken, livsmedelslagen, m.fl. lagar. Kontoret är också pådrivande i det lokala Agenda 21-arbetet. På miljö-och hälsoskyddsförvaltningen arbetar knappt 50 medarbetare indelade i fyra enheter: miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel och kansli.

Arbetsuppgifter
Tillsyn på miljöfarliga verksamheter (B, C och U-anläggningar - tillsyn av vindkraft, bensinstation/bilvård/cistern, skjutbanor, motorsportbanor, förbränningsanläggningar, verkstadsindustri och lantbruk). I tjänsten ingår även anmälningsärenden inom miljöfarlig verksamhet, remisser från olika myndigheter eller enheter inom kommunen. Samverkan med andra tillsynsmyndigheter, exempelvis inom miljösamverkan Jönköpings län, men även nationellt.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är utbildad miljö-och hälsoskyddsinspektör eller har motsvarande akademisk utbildning. Erfarenhet från myndighetsutövning som miljö- och hälsoskyddsinspektör är ett stort plus. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom följande områden:

1. Bensinstation/bilvård, förbränningsanläggningar eller
2. Lantbruk, tillsyn av vindkraft och skjutbanor

Vi använder EDP Vision som ärendehanteringssystem, har du erfarenhet av systemet så är det positivt.

Personliga egenskaper
Du behöver ha en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Arbetet är självständigt med stort eget ansvar samtidigt som du ska vara bra på att samarbeta. Det är viktigt att du är både serviceinriktad, kommunikativ och tycker om att möta nya människor. Arbetet kräver ett strukturerat arbetssätt och ett gott omdöme. Kommunen strävar efter mångfald beträffande kön och etnisk bakgrund.

Övrigt
B-körkort är ett krav.

Upplysningar
Enhetschef miljöskyddsenheten, David Melle david.melle@jonkoping.se tel. 036-10 54 49.
Miljö-och hälsoskyddschef, Håkan Strid hakan.strid@jonkoping.se tel. 036-10 54 36.

Fackliga företrädare
Naturvetarna: Karin Berg karin.berg@jonkoping.se tel. 036-10 50 57.
Max Lindenmo Linck max.lindenmo-linck@jonkoping.se 036-10 59 30.
Vision: Amira Oruc amira.oruc@jonkoping.se tel. 036-10 50 51.
Karin Stennek karin.stennek@jonkoping.se  tel. 036-10 80 35.

Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan med både ett personligt brev och CV.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Miljökontoret är i första hand en lokal tillsynsmyndighet med uppdrag att övervaka att livsmedelslagstiftningen, miljöbalken, strålskyddslagen, m.fl. lagar efterföljs. Vi har också en viss rådgivande funktion till företag, privatpersoner och kommunala förvaltningar, samt är pådrivande i det lokala Agenda 21-arbetet.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.