search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Grundskollärare åk 7-9 inom matematik och NO-ämnen

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckadalsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-08-11 eller enligt ök
Sista ansökningsdag2020-06-01
Referensnr20-61-0081
Publicerad2020-05-18
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckadalsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-08-11 eller enligt ök
Sista ansökningsdag
2020-06-01
Referensnr
20-61-0081
Publicerad
2020-05-18

”Lärglädje börjar med oss! Nu söker vi dig som vill utveckla elevers förmågor, kunskaper och tilltro till sig själva.”

Välkommen till oss på..
.. Introduktionsprogrammet Yrkesintroduktion (IMY), ett program på Bäckadal för elever som är intresserade av ett visst yrkesprogram, men som ännu inte är behöriga för att studera på ett nationellt gymnasieprogram.

Vi söker därför dig som är legitimerad Grundskollärare 7-9 inom Ma/No, som vill vara med och inspirerar våra elever till att få livs- och yrkeskunskaper för att bli anställningsbara efter genomförd utbildning. Är du dessutom behörig gymnasielärare inom matematik är det meriterande. Vi arbetar med elever i gymnasieåldern som behöver mycket stöd av vuxna både i skolan och i sin livssituation. Vi ser det därför som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd.

På IMY är det mindre undervisningsgrupper, med hög lärartäthet. Vi arbetar tätt med eleverna i ett arbetslag bestående av lärare och fritidspedagog. Arbetslaget arbetar med lågaffektivt bemötande och vi har ett holistiskt perspektiv. Det förväntas av dig som lärare att du är flexibel och tar ansvar för elevernas hela skolsituation, även utanför klassrummet. Vi skräddarsyr en studieplan för varje elev där vi försöker möta elevens specifika behov. Du ska därför ha god kommunikationsförmåga med eleverna samt ha en god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och deras olika förutsättningar för detta.

Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera elever värderar vi högt, likaså din flexibilitet. Därför fäster vi stor vikt vid din samarbetsförmåga och personliga lämplighet. Tålamod, fantasi och arbetsglädje är bra egenskaper att ha med sig när man söker den här tjänsten.

Vilka är vi? Bäckadalsgymnasiet är den yngsta gymnasieskolan i Jönköpings kommun och har sedan start varit en skola där fokus legat på yrkesutbildning, men hela tiden haft inslag av högskoleförberedande gymnasieutbildning. Idag finns utbildningarna BA, EE, FT, RL, IN, HV, HT, TE, Introduktionsprogrammen IMSPR, IMIND, IMYRK och IMPRO samt lärlingsutbildning och lärvux). Läs mer om Bäckadalsgymnasiet.

Vi är ungefär 200 medarbetare som tillsammans arbetar för att uppnå Bäckadalsgymnasiets mål och vi har en aktiv personalklubb som ordnar olika aktiviteter som bidrar till skolans sammanhållning. Våra värdeord är elevfokus, tydlighet, respekt, höga förväntningar och delaktighet/samarbete. Orden i vår värdegrund ska finnas med i allt vi gör och är länken mellan statliga och kommunala uppdrag och vår vardag. Läs mer om våra värdeord.

Vi kallar till intervjuer löpande.

För att underlätta rekryteringen: Ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker samt minst två referenser. Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång, varpå det kan vara bra att beställa ett registerutdrag redan vid ansökan. Beställ utdrag från belastningsregistret.

Vill du veta mer? Rektor: Annika Nordgren, tel. 036-10 62 86, mail: annika.nordgren@jonkoping.se
Lärarförbundet: Karin Hagenlund, tel. 0739-08 49 36, mail: karin.hagenlund@jonkoping.se
Lärarnas Riksförbund: Katarina Nitare, mail: katarina.nitare@jonkoping.se
Fackliga UBF

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.