search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare tal och kommunikation

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsKålgårdsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-08-12
Sista ansökningsdag2020-06-07
Referensnr20-60-1108
Publicerad2020-05-19
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Kålgårdsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-08-12
Sista ansökningsdag
2020-06-07
Referensnr
20-60-1108
Publicerad
2020-05-19

Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns?
Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen.
Vi kallar det lärglädje!

Välkommen till Kålgårdens skolområde!
Kålgårdens skolområde består av en skola med drygt 280 elever. Skolan är idag i en spännande och expansiv fas. Skolan har fyra fritidshem, samt döv- och hörselklasser, tal- och kommunikationsklasser samt en grundsärskoledel. Kålgårdsskolan ligger centralt i Jönköping med gångavstånd till både kultur och natur, såsom Rocksjön, Stadsbiblioteket, kulturhuset Spira och Upptech. En kort bussresa bort ligger även populära idrottsanläggningar som Kinnarps Arena och Rosenlundsbadet.

Ditt nya jobb
Vi söker nu en lärare alternativt speciallärare för undervisning i våra tal- och kommunikationsklasser. Arbetet sker i mindre undervisningsgrupper där fokus ligger på språklig utveckling och att möta eleven och hens behov. Dina arbetsuppgifter blir att planera och genomföra undervisning samt följa upp lärandet hos eleverna, detta i ett tätt samarbete med ditt arbetslag.

Din kompetens
Vi söker dig som är behörig lärare åk 4-6 alternativt speciallärare eller motsvarande. Gärna med påbyggnadsutbildning inom typisk språkutveckling och språkstörning eller utbildning inom svenska som andraspråk. Du ska ha goda pedagogiska kunskaper och vara väl förtrogen med läraruppdraget utifrån gällande styrdokument. Grundläggande IKT-kunskaper är ett krav. Meriterande är erfarenhet av språkutvecklande undervisning och arbete med digitala hjälpmedel och medel för kommunikation. Erfarenhet av arbete med elever med särskilda behov är också positivt.

Som lärare är du stabil och har förmåga till självständigt arbete. Samtidigt är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och är empatisk i ditt bemötande. Du ska ha ett inkluderande bemötande där utgångspunkten är att alla elever vill och kan lära sig. God samarbetsförmåga med elever, kollegor och vårdnadshavare förutsätts. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Vill du veta mer?
Rektor Louise Hultman, 036-107336
Bitr. rektor Lotta Lagö, 036-102618
Bitr. rektor Harald Filipsson Forsanker, 036 102132
Lärarförbundet Miriam Axelsson, 036-102681


Varmt välkommen med din ansökan tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.