search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Barnskötare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTabergs förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdagenligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-05-31
Referensnr20-60-0832
Publicerad2020-05-19
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Tabergs förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-05-31
Referensnr
20-60-0832
Publicerad
2020-05-19

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Nu söker vi dig som vill utveckla barnens förmåga, kunskaper och tilltro till sig själva och förbereda dem för livet och framtiden. Du arbetar nära barngruppen och ser barnens behov av stimulans för sitt lärande genom leken. Tillsammans med dina kollegor har ni ett gemensamt ansvar för hela utbildningen och att det främjar barns utveckling och lärande, i enlighet med förskolans läroplan och övriga styrdokument. Du bidrar till förskolans undervisningsuppdrag och ansvarar för förskolans omsorgsuppdrag där du ger trygghet och stöd utifrån en helhetssyn på barnet och barnets behov.

Välkommen till Tabergs förskoleområde!
Samhället Taberg med sitt sägenomspunna och vackra berg i blickfånget har fyra kommunala förskolor som ingår i Tabergs förskoleområde. Tabergs förskola, Tahe förskola, Ullstigens förskola och Åsa förskola med tillsammans ca 165 barn och ca 40 anställda. Alla förskolorna har nära till natur och spännande lekmiljöer.
På vårt område finns kunnig och engagerad personal som arbetar utifrån våra kärnvärden gemenskap, engagemag och nytänkande. Vi har ett tillåtande och stöttande klimat där vi tillsammans ger barnen de bästa förutsättningar för att utveckla sina förmågor och kunskaper. På vår pedagogiska utvecklingstid tar vi tillvara på varandras erfarenheter genom ett kollegialt lärande. Just nu är våra utvecklingsområden undervisning i förskolan, språkutveckling samt tillgängliga lärmiljöer. Vår målsättning är att lägga all planering, reflektion och mötestid under dagtid. Vi tar också emot studenter från Jönköping University. 

Kompetenskrav
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du har stort engagemang i ditt arbete som barnskötare och är en trygg förebild för våra barn. Du trivs att arbeta med andra och bidrar till ett bra samarbete. Du kan kommunicera med barn, personal och vårdnadshavare och har förmåga att förmedla budskap på ett tydligt sätt. Du tar ansvar och är närvarande med ett förhållningssätt som utgår från att alla barn kan lyckas.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk till ansökan om utdrag från belastningsregister

Tjänsten kan komma att tillsättas av omplacerad eller övertalig anställd inom Jönköpings kommun.

Om du vill veta mer
Rektor: Anneli Dalberg 036-103995
Ledningsresurs: Carina Johansson 036-103856
Kommunal: Anette Fong 036-105727

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.