search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förstelärare i allmändidaktik

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLekerydsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-08-11
Sista ansökningsdag2020-06-02
Referensnr20-60-1106
Publicerad2020-05-19
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Lekerydsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-08-11
Sista ansökningsdag
2020-06-02
Referensnr
20-60-1106
Publicerad
2020-05-19

Lärglädje börjar med dig. Vill du vara med och bidra till likvärdig utbildning, högre måluppfyllelse och inspirera till ett lustfyllt lärande? Är du redo att ta nästa steg i din lärarroll? Då är det här jobbet för dig!

Ditt nya jobb
Försteläraren ska i första hand undervisa och arbeta med uppgifter som hör till undervisningen. I din tjänst ingår ett klasslärarskap på mellanstadiet.
Du initierar och driver projekt i syfte att utveckla undervisningen och du har en nyckelroll i att leda kollegialt lärande. Du är en god förebild för arbetslaget i det pedagogiska vardagliga arbetet. Du stödjer och utvecklar lärare i deras undervisning. Du medverkar i enhetens utvecklingsgrupp för att uveckla vår skolas kvalitet och måluppfyllelse. Tillsammans med enhetens två andra förstelärare och skolledning är du med och utformar förstelärarens uppdrag på skolan.

Välkommen till Lekerydsskolan
Lekerydsskolan är en F-åk 6 skola som ligger ca 7 km från Huskvarna. Skolan har ett bra läge med närhet till kollektiva transportmedel och naturen. På skolan finns tre fritidshem med ett nära samarbete med grundskolan. Lekerydsskolan är en övningsskola, vilket ger oss ett nära samarbete med Högskolan i Jönköping. Andelen behöriga pedagoger på skolan är mycket hög. Skolans ledord är "Laget före jaget" där vi sätter stort värde på samarbete och kommunikation i vår verksamhet. Lekerydsskolan har ca 300 elever och 45 medarbetare.

Nu söker vi en förstelärare i allmändidaktik. Är du den vi söker?

Din kompetens
Du är legitimerad lärare åk 4-6 och har minst fyra års erfarenhet av arbete med undervisning. Meriterande är att du har erfarenhet av skolutvecklande arbete. Grundläggande IT-kompetens är ett krav och du använder IKT som en naturlig del i undervisningen. Du har en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen.

Som person är du kommunikativ och har lätt för att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är ansvarsfull, lösningsfokuserad och har ett positivt förhållningssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Rekryteringsprocessen
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten, beskrivning av din IT-kompetens samt dina akademiska meriter. Förutom det personliga brevet ska ansökan innehålla:

•CV
•Lärarlegitimation
•Examensbevis
•Studieintyg (Ladok)
•Utlåtande förstelärare från din rektor (gäller för ej meriterade)
  
Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och därefter får du besked om du går vidare till meriteringsprocess för förstelärare. Mer information och de handlingar som behövs till din ansökan hittar du på vår hemsida.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mera
Ulf Vaim rektor 036-10 24 25
Kajsa Sjödell bitr.rektor 036-10 28 03
Ingela Ekbom Lärarförbundet 036-10 39 97
Maria Sparf 036-10 24 23, maria.sparf@jonkoping.se

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.