search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolsköterska till Ölmstads- och Skärstads gröna dalar

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖlmstads- och Skärstaddalens skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-08-11
Sista ansökningsdag2020-06-07
Referensnr20-60-1143
Publicerad2020-05-20
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ölmstads- och Skärstaddalens skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-08-11
Sista ansökningsdag
2020-06-07
Referensnr
20-60-1143
Publicerad
2020-05-20

Välkommen till Ölmstads- och Skärstads gröna dalar…
Vi är landsbygdsskolor som ligger i täten av utvecklingen!
Tjänsten är delad mellan Ölmstads skolområde och Landsjöskolan.

  • Du får ett roligt jobb!
  • Du blir som skolsköterska en viktig person, en värdefull resurs för elever och personal.
  • Du får träffa kreativa, motiverade och trygga elever.
  • Du får bra och kunniga, och engagerade arbetskamrater som gärna vill samarbeta om elevhälsan.
  • Du får en skolledning som visar tillit och skapar delaktighet.

Och framför allt får Du en möjlighet att lyckas i Ditt arbete!

Ditt nya jobb
Vi söker dig som vill vara med och arbeta inom elevhälsans medicinska insats för barn och ungdomars hälsa, och för att stödja deras utveckling mot utbildningens mål. Skolsköterskans uppdrag är att i samverkan med skolledning, elevhälsopersonal och övrig skolpersonal, utifrån sin omvårdnadskompetens, skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, utveckling och lärande. Som skolsköterska har du möjlighet att göra skillnad på individ-, grupp- och organisationsnivå. Skolsköterskan ingår i skolans elevhälsoteam.

Skolsköterskans förebyggande och hälsofrämjande uppdrag utgår från de styrdokument som finns i hälso- och sjukvårdslagen, skollagen och vägledning för elevhälsan. Arbetsuppgifterna består bland annat av hälsobesök, hälsosamtal, vaccinationer, frågor som rör elevernas arbetsmiljö, yrkesspecifika hälsokontroller, skolans värdegrundsarbete och livsstilsrelaterad ohälsa. Du har även egen öppen mottagning och mottagning tillsammans med skolläkaren. 

Inom elevhälsans medicinska insats arbetar vi systematiskt med kvalitetsutveckling och förbättringsarbeten. Du kommer delta i skolsköterskornas/skolläkarnas processarbete och vi lägger stor vikt vid intresse av att driva utvecklingen inom vår verksamhet framåt.

Du kommer arbeta på tre skolor, Ölmstadskolan, Örserumsskolanoch Landsjöskolan. På Skärstad skola kommer vi anställa en sjuksköterska på deltid.

Vill du veta mer om att jobba som skolsköterska titta gärna på filmen nedan:
Se film om att jobba som skolsköterska

Din kompetens
Vi söker Dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård eller hälso- och sjukvård för barn och ungdom alternativt utbildning till skolsköterska.

Du kan arbeta självständigt, strukturerat, tar initiativ i din yrkeskunskap och har en god samarbetsförmåga. Du har ett genuint intresse av att arbeta med barn och ungdomar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer?
Rektor på Ölmstad skolområde Anna Franklin, 036-10 66 74
Rektor på Skärstad skolområde Helena Gustafsson Johansson, 036-10 39 60
Ann Louise Ejebring, skolsköterska med medicinskt ledningsansvar 036-10 67 34 
Ida Burmeister, Facklig representant för vårdförbundet, 036-10 28 06

Varmt välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.