search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef område missbruk

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO missbruksvården
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-06-10
Referensnr20-70-0074
Publicerad2020-05-20
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO missbruksvården
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-06-10
Referensnr
20-70-0074
Publicerad
2020-05-20

Har du erfarenhet av myndighetsutövning? Vill du ha en ansvarsfull roll i tjänsten som enhetschef inom missbruksvårdens mottagning och utredningsenhet? Då är du rätt person för oss!

Vilka är vi?
I Jönköpings kommun är missbruksvården ett område inom individ- och familjeomsorgen. Missbruksvården omfattar både myndighetsutövning och flertalet utförarverksamheter. Vi har ett stort engagemang för kommunens medborgare som har missbruk och beroende samt för deras anhöriga. Helhetssyn på människan genomsyrar vår verksamhet.

Missbruksvårdens mottagning och utredningsenhet har en central roll och ansvarar för den samlade myndighetsprocessen. Enheten arbetar uppsökande, motiverande samt utreder medborgarens behov, fattar beslut och följer upp insatser. Aktuell lagstiftning är Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM). I utredningsarbetet använder vi oss bland annat av ASI.

Nu söker vi en enhetschef som vill leda arbetet i vårt viktiga uppdrag.

Vad innebär tjänsten?
Som enhetschef inom missbruksvårdens mottagning och utredningsenhet ansvarar du för cirka 20 medarbetare, socialsekreterare, förste socialsekreterare och administratör. Din enhetschefsroll förutsätter ett nära ledarskap. Du ansvarar för att leda och utveckla arbetet utifrån förvaltningens ledningssystem, mål och riktlinjer. Du kommer att ha personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar för verksamheten.

En central inrikting i verksamheten är att arbeta för hemmaplanslösningar där våra kommunmedborgare, så långt det är möjligt, ska kunnas erbjudas stöd och insatser i Jönköping. Detta ställer höga krav på samverkan både internt och externt.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig för tjänsten. Du har erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning samt erfarenhet av att arbeta som ledare. Det är meriterande om du har erfarenhet från missbruksvård.

Som person är du strukturerad och du är inte rädd för att ta dig an svårigheter och utmaningar. Du har en personlig mognad och har lätt för att samarbeta med andra. Ditt ledarskap är tillitsbaserat och präglas av kommunikation, engagemang och delaktighet. Du motiverar andra och har tillit till att andra tar ansvar. I ditt ledarskap har du också en helhetssyn och förmåga att se företeelser ur olika perspektiv.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder:
Som ny chef i Jönköpings kommun genomgår du ett gediget chefsintroduktionsprogram. Vi har väl inarbetade stödfunktioner inom HR och rekrytering, ekonomi och administration. Vi erbjuder också:
- Flexibel arbetstid
- Förkortad arbetstid juni, juli och augusti
- Semesterväxling där du kan byta semesterersättning mot fler semesterdagar
- Subventionerad friskvård
- Generösa möjligheter till kompetensutveckling
- Förmånscykel
- Rabatt på årskort med länstrafiken 

Övrigt
Vi tillämpar löpande urval. Intervjuer planeras senast vecka 25 men kan även ske löpande under annonseringstid. 

Upplysningar
För mer information om tjänsten kontakta områdeschef Lars Bergstrand tel: 036-102358.
Fackliga representanter http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.