search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kurator

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsNorrängens So
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-08-10
Sista ansökningsdag2020-06-03
Referensnr20-60-1122
Publicerad2020-05-20
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Norrängens So
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-08-10
Sista ansökningsdag
2020-06-03
Referensnr
20-60-1122
Publicerad
2020-05-20

Tillsammans ger vi morgondagens världsmedborgare förutsättningar att nå sina mål och drömmar. Genom gemenskap, engagemang och nytänkande utvecklar vi trygga, ansvarstagande och självständiga individer - redo att hantera vardagen och framtiden.


Ditt nya jobb
Du kommer att arbeta som F-6 kurator på Norrängsskolan och ingå i skolans elevhälsoteam. Skolkuratorn är sakkunnig inom skolan gällande socialt arbete och sociallagstiftning och står för den psykosociala kompetensen. Du medverkar till ett hälsofrämjande och förebyggande arbete på individ-, grupp- och organisationsnivå.
I arbetet ingår bland annat: samtal med elever, vårdnadshavare och arbete med grupper/klasser, Handledning och konsultation till skolpersonal. Du utför skolsocial utredning och social bedömning av enskild elev. Du samverkar med externa verksamheter och myndigheter som Socialtjänst, BUP, Habilitering och fritid. Ett viktigt uppdrag är också arbetet med skolans trygghetsarbete. Du ingår i skolans krisgrupp, samt elevhälsoteam.

Välkommen till Norrängsskolan!
Norrängsskolan är en F-6 skola med ca 300 elever och ca 45 anställda. Skolan är belägen i norra delarna av Huskvarna och ligger vackert belägen med panoramautsikt över Vättern. Här bjuds fantastiska miljöer med skog, sjö och berg i omedelbar närhet till skolan. Anställda, elever, vårdnadshavare, studenter och gäster på skolan beskriver att de upplever en fantastisk arbetsmiljö där trivsel och trygghet präglar andan på enheten. Norrängsskolan är en övningsskola, vilket innebär att vi regelbundet tar emot studenter från, samt samarbetar med Jönköpings Universitet.

Din kompetens
Du är examinerad socionom. Du har god kunskap om barn och ungdomars utveckling. God kännedom om socialtjänstlagen och andra relevanta lagar krävs. Erfarenhet av arbete som skolkurator och/eller av arbete på socialtjänsten med barn och ungdomar är meriterande.

Som person är du är flexibel, engagerad, kreativ, lyhörd och empatisk. Du är driven och tycker om att arbeta självständigt. Du arbetar kvalitetsinriktat genom dokumentation i ditt arbete. Du har även en god samarbetsförmåga och kan leda samt delta i olika nätverk. Självklart har du ett genuint intresse av att arbeta med barn och ungdomar.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mera?
Rektor: Pär Henriksson, tfn 036-10 24 29
Kuratorsamordnare: Sofie Hermansson, tfn 036-102616
Fackliga företrädare:
SSR, 036-107381
Vision,036-105700

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.