search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärarare med inriktning fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖsterängens skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-10-26
Sista ansökningsdag2020-07-05
Referensnr20-60-1326
Publicerad2020-06-03
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Österängens skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-10-26
Sista ansökningsdag
2020-07-05
Referensnr
20-60-1326
Publicerad
2020-06-03

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns?
Kom till oss och skapa lärglädje!


Välkommen till oss!
På Österängsskolan erbjuds du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Skolan är belägen på Österängen mellan naturområdet Bondberget och Vättern. Skolan består av grundskola F-6, 4 fritidshem och grundsärskola. Totalt går det ca 260 elever på skolan. Skolan är utrustad med interaktiva tavlor i alla klassrum samt en-till-en enhet för eleverna. Detta läsår har vi utvecklat tryggheten inomhus och utomhus ytterligare med mindre elevgrupper, mer rastaktiviteter och lekmaterial som kan lånas från rastboden. 

Vi erbjuder introduktion och mentor för nya lärare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Läs mer om skolan på www.jonkoping.se/osterangsskolan.

Ditt nya jobb
Nu söker vi dig som vill arbeta som lärare inriktning fritidshem med elever från åk 1. I varje fritidshem delar man ansvaret med ytterligare två pedagoger. Tillsammans med arbetslaget ansvarar du för att planera, genomföra och utveckla undervisningen på ett sätt som utgår från en helhetssyn på eleven och elevens behov, i enlighet med läroplan och övriga styrdokument. Som stöd i ditt uppdrag finns ett väl utbyggt elevhälsoteam bestående av 2 speciallärare, specialpedagog, skolsköterska och kurator.

Detta läsår arbetar vi med de prioriterade målen:
-Tillgänglig lärmiljö
-Språkutvecklande arbetssätt

Vi vill att våra elever ska känna lärglädje hela vägen!

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad lärare inriktning fritidshem, gärna med inriktning idrott eller musik.
Du är en person som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Du är strukturerad i ditt arbete och är bra på att organisera. Du tar ansvar för och har god förmåga att skapa bra relationer till både elev och kollegor samt vårdnadshavare. Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa och utvecklas. Du vill utveckla ett arbete på skolan och fritidshem med stöd av digitala hjälpmedel och du känner en stolthet för ditt arbete och vill göra skillnad. 

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer?
Rektor Kajsa Johansson 036-10 37 73
Lärarförbundet, Sandra Ekvall: 036-10 71 67

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.