search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare inriktning fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLekerydsskolan
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-09-01 till 2021-01-31
Sista ansökningsdag2020-06-30
Referensnr20-60-1334
Publicerad2020-06-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Lekerydsskolan
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-09-01 till 2021-01-31
Sista ansökningsdag
2020-06-30
Referensnr
20-60-1334
Publicerad
2020-06-08

Lärglädje börjar med oss! Nu söker vi dig som vill utveckla elevers förmågor, kunskaper och tilltro till sig själva. Nu söker vi lärare till vårt fritidshem.

Ditt nya jobb
Du arbetar på ett fritidshem för elever i F-åk1. Tillsammans med andra pedagoger arbetar ni med att planera, genomföra och följa upp verksamheten. Huvuddelen av verksamhetens mål är att stimulera elevernas sociala kompetens, deras förmåga att utveckla kamratrelationer och att de ska kunna praktisera ett demokratiskt förhållningssätt. Som utgångspunkten för ert arbete finns styrdokumenten både på fritidshemmet och i skolan.
Du ingår i ett arbetslag som består av lärare och förskollärare. Tillsammans utvecklar ni en stimulerande och lärande verksamhet både inomhus och utomhus. I arbetsuppgifterna ingår även att delta i skolans verksamhet utöver fritidshemmet. Dessa arbetsuppgifter planeras utifrån din kompetens.

Välkommen till oss på Lekerydsskolan!
Lekerydsskolan är en F-åk 6 skola som ligger ca 7 km från Huskvarna. På skolan finns det fyra fritidshem. Enheten har ca 300 elever och 45 personal. Lekerydsskolan är övningsskola, vilket ger oss ett nära samarbete med Högskolan i Jönköping. Andelen behöriga pedagoger på enheten är mycket hög. Fritidshemmet har ett mycket bra läge med närhet till naturen.

Kompetenskrav
Du är legitimerad lärare och har en examen som lärare inriktning mot fritidshem/fritidspedagogexamen. Gärna med inriktning i något eller flera ämnen. Grundläggande IKT kompetens är ett krav.

Som person är du kommunikativ och har lätt för att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är ansvarsfull, lösningsfokuserad, har ett positivt förhållningssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Du hittar länken till ansökan om belastningsregister här.

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mera
Ulf Vaim rektor, tfn 036-10 24 25
Kajsa Sjödell bitr. rektor, tfn 036-10 28 03
Helena Sandberg, Lärarförbundet tfn 036-10 31 10

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.