search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistenter som inger trygghet!

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsBrunnsgatans servicebostad, Jönköping
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2020-09-01
Sista ansökningsdag2020-07-06
Referensnr20-70-0080
Publicerad2020-06-15
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Brunnsgatans servicebostad, Jönköping
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2020-09-01
Sista ansökningsdag
2020-07-06
Referensnr
20-70-0080
Publicerad
2020-06-15

Är du en person som inger trygghet och har ett genuint intresse för människor? Vill du göra samhällsnytta? Är du både en lagspelare och självgående i ditt arbete? Då har du ett jobb att söka!


Som stödassistent har du en betydelsefull roll tillsammans med dina kollegor där ni arbetar för att skapa en meningsfull vardag för våra medborgare. Du finns med och stöttar utifrån medborgarens behov och önskemål i vardagens olika moment. Brunnsgatans servicebostad är för medborgare med främst fysiska funktionsvariationer.


Ditt nya jobb
Dina arbetsuppgifter innebär att du är ett stöd i vardagen för våra medborgare som bor på servicebostaden. De personer som bor här har  olika behov av stöttning. Det kan innefatta både personlig omvårdnad, hemmets skötsel, sociala- och fritids aktiviteter. I din roll som stödassistent har du även kontaktmannaskap vilket innebär att du har ansvar för en eller flera medborgare där du har kontakt med anhöriga, gode män, daglig verksamhet osv. Du kommer då tillsammans med medborgaren upprätta en genomförandeplan som utgår från medborgarens behov och där han/hon är aktiv medskapare.

Brunnsgatans servicebostad ligger i centrala Jönköping.


Din kompetens

 • Du är utbildad undersköterska eller annan uitbildning som bedöms likvärdig. Tidigare erfarenhet av arbete inom vården är önskvärt.
 • Du är lugn och stabil i stressade/pressade situationer.
 • Du har lätt för att anpassa dig till nya situationer och snabbt kan ändra förhållninsgsätt samt ser möjligheter i förändring.
 • Du är intitaivtagande och ser saker som ska göras.
 • Du är trygg och stabil och anpassar dig till olika situationer som uppstår på ett proffessionellt sätt.
 • Du är bra på att arbeta tillsammans med andra människor samt är lyhörd och öppen för andra åsikter.
 • Du har förmågan att sätta dig in i en annan personen situation utan att ta över dennes känslor.
 • Du planerar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt under dagen.


Självklart drivs du av att motivera och utveckla andra. Du bör behärska svenska i tal, skrift och läsförståelse då det förekommer kontakt med medborgaren, anhöriga, dokumentation och inläsning på information som berör arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!


Vad erbjuder vi
 • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
 • Rabatt på bland annat träningskort och länstrafikens årskort
 • FörmånscykelÖvrigt
Rekryteringen avser två tillsvidaretjänster på 100% och arbetstiden är förlagd dag/kväll/helg. Vi arbetar med samplanering vilket innebär att arbete på flera enheter kan komma att vara aktuellt. Löpande urval och intervjuer kommer att ske. Välkommen med din ansökan!


Kontakt
Amela Johansson, Enhetschef 036-107430
Athena Wandeby, Samordnare 036-107159
Fackliga representanter: www.jonkoping.se/fackligasoc

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som stödassistent till Brunnsgatans servicebostad!

https://www.jonkoping.se/
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.