search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Yrkeslärare inom el- och datorkunskap

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckadalsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt ök
Sista ansökningsdag2020-06-30
Referensnr20-61-0099
Publicerad2020-06-16
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckadalsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt ök
Sista ansökningsdag
2020-06-30
Referensnr
20-61-0099
Publicerad
2020-06-16

Välkommen till oss...
.. Introduktionsprogrammet Yrkesintroduktion (IMY), ett program på Bäckadal för elever som är intresserade av ett visst yrkesprogram, men som ännu inte är behöriga för att studera på ett nationellt gymnasieprogram.

Vi söker dig med yrkeslärarexamen med inriktning praktisk datorkunskap och el-kunskap eller likvärdig utbildning från branschen, som vill vara med och inspirera våra elever till att få livs- och yrkeskunskaper för att bli anställningsbara efter genomförd utbildning. Du ger eleverna en helhetssyn inom el och data på en enklare nivå än våra nationella program, även om du utgår från de nationella kurserna i el och data.
Vi arbetar med elever i gymnasieåldern som behöver mycket stöd av vuxna både i skolan och i sin livssituation. I tjänsten ingår det att anskaffa och ordna praktik/APL till eleverna på IMY men även på vårt nationella el-program. Det krävs därför att du har goda kontakter i branschen och ett stor nätverk.

Det förväntas av dig som lärare att du är flexibel och tar ansvar för elevernas hela skolsituation, även utanför klassrummet. Du ska därför ha god kommunikationsförmåga med eleverna samt ha en god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och deras olika förutsättningar för detta. Därför fäster vi stor vikt vid din samarbetsförmåga och personliga lämplighet. Tålamod, fantasi och arbetsglädje är bra egenskaper att ha med sig när man söker den här tjänsten. 

Vilka är vi?
Bäckadalsgymnasiet är den yngsta gymnasieskolan i Jönköpings kommun och har sedan start varit en skola där fokus legat på yrkesutbildning, men hela tiden haft inslag av högskoleförberedande gymnasieutbildning. Idag finns utbildningarna BA, EE, FT, RL, IN, HV, HT, TE, Introduktionsprogrammen IMSPR, IMIND, IMYRK och IMPRO samt lärlingsutbildning och lärvux). Läs mer om Bäckadalsgymnasiet.

Vi är ungefär 200 medarbetare som tillsammans arbetar för att uppnå Bäckadalsgymnasiets mål och vi har en aktiv personalklubb som ordnar olika aktiviteter som bidrar till skolans sammanhållning. Våra värdeord är elevfokus, tydlighet, respekt, höga förväntningar och delaktighet/samarbete. Orden i vår värdegrund ska finnas med i allt vi gör och är länken mellan statliga och kommunala uppdrag och vår vardag. Läs mer om våra värdeord.

Bra att veta
Ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker samt minst två referenser. Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång, varpå det kan vara bra att beställa ett registerutdrag redan vid ansökan. Beställ utdrag från belastningsregistret.

Vi kallar till intervjuer löpande.

Vill du veta mer om tjänsten?
Rektor: Johan Albertsson, tfn 036-10 70 41 mail: johan.albertsson@jonkoping.se
Lärarnas Riksförbund: Henrik Ockander, mail: henrik.ockander@jonkoping.se
Lärarförbundet: Sofie Andersson, mail: sofie.andersson1@jonkoping.se

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.