search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetskonsulent

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsArbetsmarknadsavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast
Sista ansökningsdag2020-07-20
Referensnr20-61-0100
Publicerad2020-06-22
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Arbetsmarknadsavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast
Sista ansökningsdag
2020-07-20
Referensnr
20-61-0100
Publicerad
2020-06-22

Välkommen till oss!
På Arbetsmarknadsavdelningen i Jönköpings kommun ansvarar vi för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. Vårt uppdrag är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att stödja våra deltagare att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. Samverkan sker med arbetsmarknadens aktörer såsom Arbetsförmedling, Socialtjänst, Regionen och Försäkringskassan med flera.

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.
 

Ditt nya jobb
Du kommer som arbetskonsulent att ingå i teamet som arbetar med OSA (Skyddat arbete hos offentlig arbetsgivare) som har sin placering i enheten för vuxna. OSA är en arbetsmarknadsanställning i samverkan med Arbetsförmedlingen där deltagaren har en anställning upp till 2 år. Anställningen kombineras med gruppträffar, friskvårdsinsatser, studier och vägledande samtal.

Ditt uppdrag består huvudsakligen av att stödja, vägleda, motivera och utveckla deltagarens förutsättningar för att närma sig den reguljära arbetsmarknaden eller övergå till studier. OSA arbetar både med individuella insatser men också gruppverksamheter för att öka deltagarens autonomi.

Kontinuerligt samarbete sker med arbetsgivarna ute i kommunalförvaltning, statliga myndigheter, ideella organisationer och föreningar. Samverkan sker också med vuxenutbildning, vård samt övriga för deltagaren viktiga aktörer. Dokumentation sker löpande av insatser och resultat.

Din kompetens
Högskoleutbildning inom beteendevetenskap och/eller arbetsrehabilitering.
Van att arbeta utifrån ett långsiktigt målinriktat rehabiliteringstänk omfattande både fysisk och psykiska ohälsa samt även socialt utsatta livssituationer. Erfarenhet och kunskap om arbetsmarknad och välfärdssystem. Förmåga att arbeta självständigt och i team. Att planera, leda och utveckla gruppverksamhet ingår regelbundet i ditt uppdrag. Dessutom förmåga att initiera och upprätthålla de nätverk som krävs. Van att dokumentera och skriva sammanfattningar.

Arbetet kräver att du har god uthållighet och problemlösande analytisk förmåga, men också att du snabbt kan ställa om då akuta ärenden uppstår. Vidare ser vi engagemang och drivkraft som viktiga egenskaper. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. Körkort är en förutsättning.

Bra att veta 
Utannonserad tjänst är en tillsvidare anställning på AMA och nu med placering inom OSA. Men då arbetsmarknaden är i kraftig förändring och AMA får uppdrag från politiken kan det även bli aktuellt med en visstidsanställning på 1 år. Därför önskar vi att du i din ansökan skriver om du även är intresserad av visstidsanställning. 

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten.

Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer?
Enhetschef: Christin Powell 036-108021
Tf Arbetsmarknadschef: Eva Dahl 036-107655
Fackliga företrädare

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.