search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Undersköterska som ser till att våra äldres vardag få en mening!

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsBruksgatans äldreboende
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagOmgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-08-06
Referensnr20-71-0090
Publicerad2020-07-02
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Bruksgatans äldreboende
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-08-06
Referensnr
20-71-0090
Publicerad
2020-07-02

Har du ett stort hjärta och ett genuint intresse för andra människor? Vill du göra samhällsnytta? Är du både en lagspelare och självgående i ditt arbete? Då har du ett jobb att söka på Bruksgatans äldreboende!

Som undersköterska har du en betydelsefull roll där du arbetar med att ge individanpassad vård och omsorg och social stimulans- alltid med individen i fokus. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att skapa en värdefull vardag för våra äldre med en hög servicenivå.

Ditt nya arbete
Dina arbetsuppgifter innebär personlig omvårdnad, vardagliga sysslor som städ och tvätt, sociala aktiviteter, läkemedelshantering och diverse ansvarsområden. Du kommer att lägga stor vikt vid medborgarnas integritet och arbeta utefter den värdegrund som bygger på individens önskan, behov och förmåga. Ditt uppdrag är att vara professionell yrkesutövare som arbetar utifrån att stärka den enskildes förmågor och resurser så att denne upplever sin vardag begriplig, hanterbar och meningsfull. Du arbetar även aktivt med kontaktmannaskap, genomförandeplaner och social dokumentation. Du utgår även ifrån ett salutogent förhållningssätt som innebär att du ser till det friska och de möjligheter och resurser som finns hos varje person.

Bruksgatans äldreboende är beläget i nya fräscha lokaler på Torpa i Jönköping med goda bussförbindelser. Vi har 58 lägenheter fördelat på tre plan med vanligt äldreboende, boende för personer med demenssjukdom samt en korttidsenhet inklusive lägenheter för personer med särskilda behov. På korttidsenheten är vi ett team som är vana vid snabba förändringar. Vi har några fasta hyresgäster och övriga lägenheter är korttidsenheter. Beroende på behov varierar antalet hyresgäster och korttidsgäster. Det gör att vi behöver vara flexibla och omställningsbara för att möta de behov som finns. Våra lokaler är bra att både bo och arbeta i med goda möjligheter till återhämtning. Medborgare som bor på Bruksgatans äldreboende har omfattande behov av stöd i sin dagliga livsföring. Vi söker nu nya medarbetare till som vill utvecklas tillsammans med oss, är det du?

Din kompetens

 • Du är utbildad undersköterska och har tidigare erfarenhet från vård- och omsorg.
 • Det är meriterande om du har arbetat på korttidsenhet
 • Du sätter igång aktiviteter, håller igång processer och uppnår resultat.
 • Du tar ansvar för din uppgift.
 • Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt, är anpassningsbar och ser möjligheterna i förändringar.
 • Du arbetar bra med andra människor genom lyhördhet, kommunikation och ett konstruktivt förhållningssätt.
 • Du är utåtriktad, skapar kontakter och underhåller relationer.
 • Du kan sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.

Självklart har du ett genuint intresse för människor och drivs av att motivera och utveckla andra. Du bör behärska svenska i tal, skrift och läsförståelse då det förekommer kontakt med medborgaren, anhöriga, dokumentation och inläsning på information som berör arbetet. Vi värderar även god datavana. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vad erbjuder vi?
 • En trygg anställning
 • Flexibelt och varierande arbete
 • Träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar under ett år med en startsumma på 100 kr
 • Rabatt på träningskort, länstrafikens årskort och förmånscykel

Övrigt
Rekryteringen avser tillsvidaretjänster som undersköterska där arbetet är förlagt till dag och kväll, såväl vardag som helg. Vi arbetar med samplanering vilket innebär att arbete på flera enheter kommer att vara aktuellt. Jönköpings kommun stävar efter heltid som norm och erbjuder alltid 100% sysselsättningsgrad. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så välkommen att söka redan idag!

Kontakt
Enhetschef Lotta Karlsson: 036-107146
Enhetschef Marjeta Jesenicnik tel: 036-10 71 20
Fackliga företrädare, se www.jonkoping.se/fackligasoc

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som undersköterska på Bruksgatans äldreboende äldreboende!
https://www.jonkoping.se/
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.