search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialpedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBymarkens skolområde/Hisingstorpsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2020-08-03 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-08-10
Referensnr20-60-1605
Publicerad2020-07-06
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bymarkens skolområde/Hisingstorpsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2020-08-03 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-08-10
Referensnr
20-60-1605
Publicerad
2020-07-06

Är du intresserad av uppdraget som socialpedagog på Bymarkens skolområde i Jönköping? Då är just du välkommen att söka till oss- tillsammans skapar vi lärglädje!

Ditt nya jobb
Som socialpedagog är ditt huvuduppdrag elevernas sociala vardag. Uppgifterna är av olika karaktär men en stor del består i att vara ett stöd till våra elever men också deras vårdnadshavare i sociala frågor. Du samverkar och samarbetar med alla skolans övriga lärarkategorier för att ge eleverna goda förutsättningar att nå sina mål.
Du arbetar på uppdrag av elevhälsoteamet och kommer troligtvis också ha ett nära samarbete med den eller de lärare som har ett särskilt ansvar för aktiviteter på rasterna. På vår skola vill vi stödja alla våra elever på bästa sätt. Du blir en viktig länk i skolans arbete med trygghet och trivsel.  Utöver huvuduppdraget  så söker vi en medarbetare som tar ansvar för och samarbetar med andra lärare i undervisningen inomhus och utomhus. All personal på skolan har tillsammans uppdraget att stötta alla skolans elever i deras lärande.

Välkommen till oss på Bymarkens skolområde!
Vårt skolområde består av två grundskolor; Hisingstorpsskolan F-6 och Vätterslundsskolan F-3. Skolorna är belägna i natursköna omgivningar på Bymarken i de västra delarna av Jönköping med närhet till naturen och vår ”skolskog”. För närvarande finns cirka 550 elever och ett 80-tal medarbetare inom skolområdet. Hisingstorpsskolan är en grundskoleenhet F-6 organiserad i arbetslag inom verksamheterna förskoleklass, årskurs 1-6 och fritidshem. 
Skolområdet präglas av medarbetarnas strävan att bedriva undervisning av mycket god kvalitet, studiero och hög måluppfyllelse. Sedan några år arbetar vi aktivt med rörelseglädje och rastverksamhet som en del i trygghetsarbetet. 

Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad socialpedagog, alternativt att du har en pedagogisk utbildning eller annan utbildning som vi bedömer relevant för tjänsten. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av att leda samtal kring svåra frågor med elever och deras vårdnadshavare. Du behöver också ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt känna dig bekväm med att använda IT som en del av ditt arbete. Dina personliga egenskaper har stor betydelse för att lyckas i rollen. Därför lägger vi stor vikt vid att du är en person som brinner för att skapa en trygg skola för elever och vuxna. Du behöver vara kommunikativ och kunna agera professionellt och tålmodigt även i svåra och pressade situationer. Bemötande är en viktig del i vårt arbete och det kollegiala lärandet en naturlig del i vår vardag. Välkommen med din ansökan!

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kommer troligtvis genomföras tidigast under vecka 32 på grund av semesterperioden. 

Vill du veta mer?
Rektor Lena Nordh-Jonsson, tel 036-10 61 72,
Bitr. rektor Linda Landén, tel 036-10 70 92
Lärarförbundet, Ulf Claesson, tel 0703-231281

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.