search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Koordinator

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsArbetsmarknadsavdelningen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-09-01 till 2022-08-31
Sista ansökningsdag2020-08-02
Referensnr20-61-0105
Publicerad2020-07-07
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Arbetsmarknadsavdelningen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-09-01 till 2022-08-31
Sista ansökningsdag
2020-08-02
Referensnr
20-61-0105
Publicerad
2020-07-07

Välkommen till oss
Arbetsmarknadsavdelningen (AMA) ansvarar för planering och samordning av kommunens arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Det innebär att utifrån rådande arbetsmarknadsläge både förebygga och ge förutsättningar för att individer ska kunna bryta utanförskap och nå egen försörjning. Aktuell tjänst är placerad i enheten för vuxna som arbetar med personer från 25 år.
Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Ditt nya jobb
AMA har i samverkan med socialförvaltningen, erhållit projektmedel från Delegationen mot segregration (DELMOS) för att genomföra insatser för personer som söker försörjningsstöd och står långt ifrån arbetsmarknaden. Syftet är att klargöra arbetsförutsättningar och ställa krav på aktivt deltagande i sysselsättnings och kompetenshöjande insatser. Långsiktigt är syftet att ge individen större möjlighet till egen försörjning.
Arbetet innebär att kartlägga, göra behovsbedömning samt utifrån detta planera för individens sysselsättning. Dessutom innebär arbetet att följa upp, ge individuellt stöd samt klargöra individens förutsättningar i samband med fortsatt stegförflyttning mot arbetsmarknad. I arbetet ingår även uppföljning av insatsens resultat och kvalitet. Tjänsten kan komma att utvecklas mot andra koordinerande uppgifter riktat till målgruppen.

Din kompetens
Relevant högskoleutbildning med kunskap och erfarenhet av arbete med människor i socialt utsatta situationer. Dessutom erfarenhet av arbete inom arbetsmarknad och välfärdssystem. Förmåga att arbeta självständigt, målinriktat och stödjande med individer i samverkan med andra aktörer prioriteras. Dessutom krävs engagemang och drivkraft för uppdraget. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.
Körkort är en förutsättning.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vill du veta mer?
Christin Powell, enhetschef,  tel. 036-10 80 21
Eva Dahl, tf arbetsmarknadschef, tel. 036-10 76 55
Amanda Nygren, SACO, tel. 10 63 45
Marcel Assaf, Vision, tel. 036- 10 71 08 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.