search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Projektledare 40%

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsKvarteret Ödlan, kommunens natur- och kulturhus vid Södra Munksjö
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning40%
Tillträdesdag2020-09-01 till 2021-04-30
Sista ansökningsdag2020-08-09
Referensnr20-42-0012
Publicerad2020-07-09
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Kvarteret Ödlan, kommunens natur- och kulturhus vid Södra Munksjö
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
40%
Tillträdesdag
2020-09-01 till 2021-04-30
Sista ansökningsdag
2020-08-09
Referensnr
20-42-0012
Publicerad
2020-07-09

Arbetsplatsbeskrivning
Makerspace – en kreativ verkstad, är en mötesplats på Kvarteret Ödlan, kommunens natur- och kulturhus vid Södra Munksjö. Här finns det utrymme och teknik för att följa och fördjupa sig inom egna intressen i gränslandet mellan teknik, slöjd, hantverk och konst. Lokalerna tillhör den ideella föreningen Makers Jönköping som använder dem mest på kvällstid. Makerspace öppnades i november 2019 och riktar sig främst till vuxna med invandrarbakgrund som står långt ifrån arbetsmarknaden men alla är välkomna. Det är två drop-in eftermiddagar i veckan med möjlighet att använda befintlig teknik för egna projekt eller lära sig något nytt. Makerspace ska i fortsättningen vända sig främst till asylsökande och planen är att bjuda in målgruppen till olika workshops inom flera av verkstadens avdelningar.

Nu söker vi en ny projektledare som vill vara med och utveckla arbetet på Makerspace.

Arbetsuppgifter
I din roll som projektledare är målet att marknadsföra platsen, se till att den syns och hörs samt att rekrytera deltagare till projektet. Dina arbetsuppgifter kommer inkludera att planera och strukturera verksamheten samtidigt som du har ett nära samarbete med de handledare som ingår i projektet.
All kontakt och kommunikation med alla projektinblandade och att leda styrgruppen kommer också utföras av dig som projektledare. Rollen innebär ett övergripande ansvar för genomförandet och rapporteringen av projektet. Utöver det förekommer även administrativa arbetsuppgifter som exempelvis bokföring.

Kompetenser

  • Du ska ha en akademisk utbildning inom exempelvis pedagogik, socionom, projektledning eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.
  • Du ska ha tidigare dokumenterad erfarenhet inom projektledning samt bokföring.
  • Genom tidigare erfarenheter kan du även visa på goda ledarskapsförmågor genom ett strukturerat arbete.
  • Du är nytänkande person som kan attrahera deltagare till projektet och skapa nya relationer.
  • Som person är du utåtriktad och gillar nya utmaningar.
  • Du kan arbeta självständigt och ta eget ansvar samtidigt som du kan arbeta i grupp.
  • Du bör behärska svenska och engelska i tal, skrift och läsförståelse då det förekommer kontakt med deltagare, dokumentation och inläsning på information som berör arbetet etc.
  • Det är meriterande om du har kunskaper inom språk som arabiska, persiska eller somaliska.
  • Det är en stor fördel om du har jobbat med asylsökande tidigare.


Övrigt
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Till yrkets art ingår arbete på dag- och kvällstid, deltid på 40 %.
Stor vikt läggs på personlig lämplighet.
Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjlighet för alla.

Upplysningar
Belastningsregister För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn. Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

HR- konsult Kultur- och fritidsförvaltningen: Angelika Ljungqvist tfn 036-10 66 96
Vision: Karin Berntsson tfn 036- 10 57 02
DIK: Karin Kristoffersson tfn 036-10 55 90
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.