search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare ekonomiskt bistånd

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFörsörjningsstöd, Mottagningsenheten Sofiahuset
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagOmgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-08-14
Referensnr20-70-0092
Publicerad2020-07-10
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Försörjningsstöd, Mottagningsenheten Sofiahuset
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-08-14
Referensnr
20-70-0092
Publicerad
2020-07-10

Drivs du av klientbemötande och teamarbete? Vill du göra samhällsnytta och vara en del av ett utvecklande arbete? Då har du ett jobb att söka!

Ditt nya arbete
Som handläggare i mottagningen tar du självständigt emot personer som söker försörjningsstöd för första gången eller som inte varit aktuella under det senaste året. I mottagningen görs en grundlig utredning av den biståndssökandes framställan, ekonomiska situation och förutsättningar för att vara berättigad till ekonomiskt bistånd. Försörjningsstöd mottagningen är ofta den första kontakt medborgaren har med socialtjänsten och den bild som man därmed har med sig i sina fortsatta kontakter. I utredningsarbetet använder du systemet Instrument X. Då du ska kunna hantera och lämna både positiva och negativa besked är det viktigt med tydlighet och ett gott klientbemötande.

Mottagningens har telefontid mellan 8.30-9.30, vilka är viktiga för oss då vi vill ha en hög servicegrad. Detta eftersom det är till största del medborgarens möjlighet till en kontakt med oss. Mottagningen har gruppträffar 2 gånger i veckan tillsammans med förste socialsekreterare och enhetschef där vi gemensamt i dialog hjälper varandra i svåra beslut. Din roll är att bidra med din kunskap i sakfrågan och till ett ständigt utvecklande och lärande med dina kollegor. 

Som helhet har vi idag ett riktvärde i samband med införandet av nytt verksamhetssystem om 10-14 nybesök i månaden samt därutöver ett flertal återbesök beroende på behov. I Jönköpings kommuns arbete med E-tjänster är Försörjningsstöds mottagning jätteviktig för införandet och vi som arbetsgrupp är motiverade att vara en del i det. Detta arbete ska förhoppningsvis hjälpa oss att hantera våra resurser på ett så bra sätt som möjligt i det sociala arbetet. I din tjänst ingår det även jour med jämna mellanrum ca 3-4 gånger i månaden. Jourerna har ofta en hög besöksfrekvens och i många fall komplicerade frågor att hantera.

Utöver ekonomiskt bistånd inkluderar enheten även Försörjningsstöd unga vuxna, hyresskuldrådgivningen, Budget och skuld samt reception. Försörjningsstöds Mottagning är placerat i Sofiahuset, centralt beläget i Jönköping nära busslinjer och resecentrum. Till mottagningen söker vi nu dig som är trygg, som trivs med att arbete i högt tempo, är flexibel och tycker det är stimulerande med klientkontakter. Det är också betydelsefullt att du vågar ta beslut och trivs med att arbeta teambaserat.

Din kompetens

  • Du är utbildad Socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Du sätter igång aktiviteter, håller igång processer och uppnår resultat.
  • Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar ditt angreppsätt och driver dina processer vidare.
  • Du kan snabbt ändra synsätt och förhållningssätt, är anpassningsbar och ser möjligheterna i förändringar.
  • Du arbetar bra med andra människor genom lyhördhet, kommunikation och ett konstruktivt förhållningssätt.
  • Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressade situationer samt fokuserar på rätt saker.
  • Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt genom att sätta upp och hålla tidsramar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt
Rekryteringen avser en Tillsvidaretjänst på 100% där arbetstidsförläggningen är dagtid med 7 timmars arbetsdag. Intervjuer planeras under vecka 35 och 36, välkommen med din ansökan!

Kontakt
Enhetschef, Helena Sandgren: 036-107678
Förste Socialsekreterare, Marie Crona: 036-106611
Fackliga representanter: Fackliga representanter

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som Socialsekreterare Ekonomiskt bistånd! https://www.jonkoping.se/
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.