search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Undersköterska till demensavdelning som arbetar för en god omvårdnad

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsÄdelstenens äldreboende
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-09-24
Referensnr20-71-0104
Publicerad2020-08-27
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Ädelstenens äldreboende
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-09-24
Referensnr
20-71-0104
Publicerad
2020-08-27

Har du ett genuint intresse för andra människor? Ser du möjligheter i förändringar och trivs bra med att arbeta i team? Då har du ett jobb att söka som undersköterska på Ädelstenens demensboende och korttidsenhet!

Som undersköterska har du en betydelsefull roll där du arbetar med att ge individanpassad vård och omsorg och social stimulans- alltid med individen i fokus. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att skapa en värdefull vardag för våra äldre med en hög servicenivå.

Ditt nya jobb
Du kommer arbeta med personer som har demensproblematik på en korttidsenhet. Dina arbetsuppgifter innebär personlig omvårdnad, vardagliga sysslor som städ och tvätt, sociala aktiviteter, läkemedelshantering och diverse ansvarsområden. Du kommer att lägga stor vikt vid medborgarnas integritet och arbeta utefter den värdegrund som bygger på individens önskan, behov och förmåga. Ditt uppdrag är att vara professionell yrkesutövare som arbetar utifrån att stärka den enskildes förmågor och resurser så att denne upplever sin vardag begriplig, hanterbar och meningsfull. Du arbetar även aktivt med kontaktmannaskap, genomförandeplaner och social dokumentation. Du utgår även ifrån ett salutogent förhållningssätt som innebär att du ser till det friska och de möjligheter och resurser som finns hos varje person.

Ädelstenens äldreboende ligger på Kärrhöksgatan på Råslätt. Boendet har 27 lägenheter fördelat på tre olika enheter för äldre med demensproblematik. Vi som arbetar här träffas regelbundet i team, alla med sin specifika kunskap som medverkar till en helhetsbild av den boende. Vi jobbar också engagerat med ständiga förbättringar för att utvecklas och för att tillsammans utveckla verksamheten. Nu söker vi en pigg och glad medarbetare som vill vara en del av vårt team på Ädelstenens äldreboende!

Din kompetens

  • Du är utbildad undersköterska och har tidigare erfarenhet från vård- och omsorg, särskilt demensområdet.
  • Du sätter igång aktiviteter, håller igång processer och uppnår resultat.
  • Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar ditt arbete och driver dina arbetsprocesser vidare.
  • Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.
  • Du behåller lugnet i stressade situationer och fokuserar på rätt saker.
  • Du arbetar bra med andra människor genom lyhördhet, kommunikation och ett konstruktivt förhållningssätt.
  • Du är utåtriktad, skapar kontakter och underhåller relationer.
  • Du kan sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.

Självklart har du ett genuint intresse för äldre människor och drivs av att motivera och utveckla andra. Vidare bör du behärska svenska i tal, skrift och läsförståelse då det förekommer kontakt med medborgaren, anhöriga, dokumentation och inläsning på information som berör arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt
Rekryteringen avser en tillsvidaretjänst på 100%. Arbetstidsförläggningen är förlagt till dag och kväll både vardag och helg. Jönköpings kommun arbetar med samplanering vilket innebär att arbete på fler enheter kommer vara aktuellt. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!

Kontaktuppgifter
Maria Thörn, Enhetschef: 036-107280
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som Undersköterska på Ädelstenens äldreboende! https://www.jonkoping.se/
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.