search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Utbildningsledare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckadalsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt ök
Sista ansökningsdag2020-09-20
Referensnr20-61-0122
Publicerad2020-08-31
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckadalsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt ök
Sista ansökningsdag
2020-09-20
Referensnr
20-61-0122
Publicerad
2020-08-31

Välkommen till oss
Bäckadalsgymnasiet är den yngsta gymnasieskolan i Jönköpings kommun och har sedan start varit en skola där fokus legat på yrkesutbildning, men hela tiden haft inslag av högskoleförberedande gymnasieutbildning. Läs mer om Bäckadalsgymnasiet.

Vi är ungefär 200 medarbetare som tillsammans arbetar för att uppnå Bäckadalsgymnasiets mål och vi har en aktiv personalklubb som ordnar olika aktiviteter som bidrar till skolans sammanhållning. Våra värdeord är elevfokus, tydlighet, respekt, höga förväntningar och delaktighet/samarbete. Orden i vår värdegrund ska finnas med i allt vi gör och är länken mellan statliga och kommunala uppdrag och vår vardag. Läs mer om våra värdeord.

Ditt nya jobb
Utbildningsledarens uppdrag är att ansvara för och utveckla schemaläggning och tjänsteplanering i samarbete med skolans rektorer och andra stödfunktioner. Huvudansvaret i utbildningsledarens uppdrag är att på uppdrag av ledningsgruppen arbeta med tjänsteplanering, schemaläggning samt omvärldsbevakning och kvalitetsarbete. Det kan bland annat innebära utveckling av interna processer samt gemensamma riktlinjer och policies. Styrningen av Bäckadalsgymnasiet påverkas av politiska beslut, kommunala rutiner och ledningsbeslut och ansvarsområdet kan komma att förändras.

Din kompetens
Högskoleutbildning inom området samt kunskap och erfarenhet av att driva utvecklingsprocesser krävs och vi förutsätter goda kunskaper i administrativt arbete och god erfarenhet av digitala verktyg och program. Vi söker en utvecklingsledare med kommunikativ förmåga, som kan driva förändringsprocesser på gymnasieskolan. Du ska besitta god samarbetsförmåga samt tillsammans med dina kolleger skapa ett bra arbetsklimat. Viktiga egenskaper för att lyckas i uppdraget är förmåga att planera och strukturera sitt arbete. Erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning och utvecklings- och förändringsarbete är meriterande, så även pedagogisk utbildning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För att underlätta rekryteringen...
... ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker, samt minst två referenser. Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (lämnas i oöppnat kuvert) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång, varför det kan vara bra att beställa ett registerutdrag redan vid ansökan. Beställ utdrag från belastningsregistret.

Urval och intervjuer genomförs löpande.

Vill du veta mer?
Per-Olof Johansson,Gymnasiechef,  per-olof.johansson3@jonkoping.se
Fackliga organisationer

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.