search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

1:e kockar som får eleverna att längta till maten!

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsMåltidsorganisationen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-11-01
Sista ansökningsdag2020-09-16
Referensnr20-60-1654
Publicerad2020-09-03
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Måltidsorganisationen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-11-01
Sista ansökningsdag
2020-09-16
Referensnr
20-60-1654
Publicerad
2020-09-03

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du som 1:e kock bidra till matglädje hela dagen för ett lustfyllt lärande.

Vill du jobba med matglädje och goda hälsosamma måltider för barn och ungdomar? Då ska du söka jobb hos oss!

Vi söker ansvarstagande 1:e kockar som vill få eleverna att längta till matsalen!

Om tillsättning av tjänst sker internt så söker vi även kockar. Skriv i din ansökan vilken tjänst/tjänster du söker samt om du även är intresserad av en kocktjänst.

Välkommen till oss!
Vi söker självständiga och engagerade 1:e kockar samt en 1:e kock resurs till bland annat. Talavidsskolan, Ljungarumsskolan och Ölmstadsskola. Du leder det dagliga arbetet i köket och ser till att vi serverar god och vällagad mat till våra gäster. Du vill skapa något extra och få måltiderna till hälsosamma, hållbara och smakrika rätter för våra barn och unga. Du ska vara en god ambassadör för köket samtidigt som du vill involvera eleverna i måltiderna. 

Du beställer varor och planerar matlagningen utifrån matsedeln. I ditt team arbetar kockar och biträden. Du är underställd kökschefen för området. Du kommer att ingå i ett team med 1:e kockar och din kökschef som deltar i att utveckla verksamheten mot uppsatta mål.

I våra skolkök lagar vi mat från grunden med råvaror av bra kvalitet vilket leder till goda och näringsriktiga luncher, frukostar och mellanmål. Köken är storköksutrustade och har modern utrustning. Vi ska samverka och ha ett gott samarbete med övriga verksamheten inom skolan.

Eleverna ska ha inflytande och vi är lyhörda för dem som vi lagar maten till.

Det som ska genomsyra vår verksamhet är matglädje god kvalitet och bra service i en god miljö.

Talavidsskolan ca 600 portioner
Köket kommer att byggas helt nytt med byggstart 2021.
Under byggnationen kommer det att vara ett provisoriskt mottagningskök och din roll blir att se till att den dagliga verksamheten fungerar. Du kommer att vara den som håller i den dagliga driften av köket och deltar i planering av flytten till det nya framöver.

Ölmstadsskolan ca 400 portioner
Köket är i dag ett litet tillagningskök och en ny skolan är under projektering där även tillagningsköket kommer att byggas nytt och bli mer anpassat för elevunderlaget och förskolans verksamhet. Du kommer att vara den som håller i den dagliga driften av köket och deltar i planering av flytten till det nya framöver.

Ljungarumsskolan ca 900 portioner
Är under renovering och ombyggnation och omställning från mottagningskök till tillagningskök. Du kommer att vara med att starta upp ett helt nytt tillagningskök.

Här behöver vi en nystart från att ha varit ett mottagningskök till att bli ett tillagningskök där vi nu har helt andra möjligheter och kan ge eleverna en större påverkan på maten och vara mer tillmötesgående samt ge en annan service mot tidigare.
Eleverna är från förskola till åk 9 vilket innebär en stor flexibilitet i bemötande och behov. Du ansvara för den dagliga driften och utskick till andra enheter.

Kaxholmens förskola
Vi söker även en kock till vår nya förskola i Kaxholmen med start 2021. Enheten består av åtta avdelningar. Du ansvarar ensam för den dagliga driften och vi söker dig som har ett stort intresse för måltidspedagogik och gärna har utbildning eller erfarenhet av det.

Ditt nya jobb
Som 1:e kock hos oss deltar och medverkar du i all daglig praktisk verksamhet i köket utifrån gällande schema.
Du är underställd kökschefen som ansvarar för ett geografiskt område med flera kök och i kökets team ingår kockar samt köksbiträden.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a.:

- Laga god och näringsriktig mat
- Engagera våra gäster, anställda och vara vår frontfigur
- Arbeta för hållbara och näringsriktiga måltider

Som 1:e kock är du ansvarig för bl.a:
- dagliga verksamheten i köket på enheten samt i områdets mottagningskök
- Leder, fördelar och själv deltar i det dagliga arbetet.
- Viss personalplanering
- Tillsyn av lokaler och utrustning
- Beställning och varumottagning
- Debitering, statistik och rapportering i vårt kostdatasystem.
- Egenkontrollen
- Du är köket kontaktperson, deltar i nätverk, föräldramöten etc.

Resurstjänsten innebär i nuläget att du får en basplacering på ett kök men du kommer även arbeta i och mot flera andra kök med att utvecka främst måltidspedagogiken ute i verksamheterna, resursen kommer att placeras när vakans uppstår.

Din kompetens
För tjänsterna som förstekock söker dig som är utbildad kock med meriterad erfarenhet från storkök eller restaurang. Du får gärna ha fördjupat dig inom ditt kunskapsområde.

För tjänsten som resurs krävs relevant högskolexamen samt att du har ett stort intresse för måltidspedagogik och gärna utbildning inom området.

Du har ett genuint matintresse och en stor passion för hälsosam matlagning från grunden. Du ska ha lätt för att samarbeta med andra och tycka om att ta kontakt med elever/gäster, personal och andra då du är vårt ansikte utåt.

Vi vill att du är positiv, kompetent, lyhörd och flexibel som person. Du ska vara av att leda en grupp med goda vitsord. Du sätter givetvis alltid dina gäster i centrum och är lojal mot våra riktlinjer och uppsatta mål. Du brinner för att utveckla verksamheten tillsammans med dina kollegor utifrån givna förutsättningarna.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsterna.

Du behöver ha god kunskap i svenska språket både i tal och skrift. Viktigt med datavana då vi arbetar med digitala beställningssystem.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi rekryterar fortlöpande och ser fram emot din ansökan snarast. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk: till belastningsregistret

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer?
Kontakta någon av kökscheferna;
Heidi Lihavainen, 036-10 55 89 (Ljungarum)
Johan Öhlin, 036-106367 (Ölmstad)
Samir Jusicic, 036 10 20 86 (Talavid)
Kostchef, Lina Ekeroth Sandqvist 036-10 66 26 (resurs)
Kommunal, 036-10 57 27

Skicka in din ansökan så snabbt som möjligt då intervjuer och tillsättning sker löpande. Vi är nyfikna på vår nya kollega!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.