search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Chef fastighetsförvaltning

FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsFastighetsavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-09-20
Referensnr20-55-0035
Publicerad2020-09-03
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Fastighetsavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-09-20
Referensnr
20-55-0035
Publicerad
2020-09-03

Är du en erfaren ledare som vill ansvara för förvaltningen av 1 000 000 kvm bostads- och lokalarea? Vill du använda din erfarenhet och kunskap när fastighetsbeståndet växer och står inför omvandlingsbehov? Söker du efter stimulerande utmaningar med växande uppdrag? Då har du ett jobb att söka.
 
Vi söker nu en verksamhetschef till fastighetsförvaltning. Fastighetsavdelningen är uppdelad på fyra olika verksamheter; Fastighetsförvaltning, Fastighetsutveckling, Verksamhetsservice, Fastighets- och byggservice, samt en avdelningsövergripande stab med stödfunktioner. Prioriterade uppgifter inom avdelningen är förbättrad kundnöjdhet med förbättrad kunddialog och genomförande av digital strategi. 

Fastighetsförvaltningen ansvarar för drift- underhåll och utveckling av fastigheter för skola och social verksamhet samt för övriga kommunala förvaltningar. Fastighetsbeståndet som förvaltas omfattar 1 000 000 kvm bostads- och lokalarea varav ca 200 000 kvm är inhyrd area.


Arbetsuppgifter
Du ansvarar för den verksamhet som förvaltar kommunens fastigheter och är underställd fastighetschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp med 4 kollegor. Verksamheten är kundansvarig för interna och externa hyresgäster, ansvarar för planering och genomförande av fastighetsunderhåll, är beställare av tillsyn och skötsel från interna och externa utförare.
Kommunens verksamheter ska erbjudas lokaler med god inomhus- och arbetsmiljö som uppfyller verksamheternas funktionella krav. Utvecklingsarbete med ekonomi, miljö och medarbetare som fokus är prioriterat för funktionen.
I tjänsten ingår personalansvar, arbetsmiljöansvar, ekonomiansvar, ansvar för verksamhetens utveckling och uppföljning. Verksamhetschefen utvecklar och bevakar interna rutiner och processer, bevakar omvärld och samverkar internt och externt.

Kompetenskrav
Du är en erfaren ledare och har god kunskap om verksamhetsutveckling som trivs i dynamisk miljö. Du coachar och driver din grupp med ett tydligt och ödmjukt ledarskap vilket leder till att både verksamhet och medarbetare utvecklas. Du trivs i en nätverkande roll eftersom du är lyhörd, kommunikativ och duktig på att bygga relationer. Som övergripande chef har du god förmåga att se helheten, tänka strategiskt och planera långsiktigt men samtidigt vara flexibel och handlingskraftig i en fartfylld vardag.
Du har högskoleutbildning med inriktning fastighet, bygg eller ekonomi. Erfarenhet av liknande tjänst/bransch kan ersätta utbildning.


Övrigt
Körkort B är ett krav.

Upplysningar
Daniel Håkansson, Avdelningschef fastighetsavdelningen, 036-10 57 70

Fackliga företrädare
Sveriges ingenjörer, Malin Strömberg 036-10 24 45
Vision, Rebecca Färgh 036-10 29 25
Vision, Karin Berntsson, 036-10 57 02

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.