search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare inriktning fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTalavidskolan
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
Tillträdesdag2020-10-19 till 2021-06-11
Sista ansökningsdag2020-09-23
Referensnr20-60-1866
Publicerad2020-09-07
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Talavidskolan
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2020-10-19 till 2021-06-11
Sista ansökningsdag
2020-09-23
Referensnr
20-60-1866
Publicerad
2020-09-07

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.


Välkommen till oss
Talavidskolan är en F-6 skola belägen på Bäckalyckan i den centrala delen av Jönköping, med närhet till både stadens kulturutbud och Stadsparkens fina grönområden. På skolan finns det ca 420 elever och ett 60-tal medarbetare. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta kollegor som har elevernas lärande och utveckling i fokus.

Vi på Talavid känner en stolthet över det vi arbetar för. Vår målsättning är en undervisning av mycket god kvalitet, studiero i klassrummen och hög måluppfyllelse. Eleverna ska känna sig trygga och trivas här hos oss. Talavidskolan samarbetar med Högskolan för lärande och kommunikation kring verksamhetsförlagd utbildning (vfu) där vi möter många studenter i deras ambition att bli lärare eller lärare i fritidshem. Det är ett viktigt samarbete som vi värnar om. 


Ditt nya jobb
Du ska tillsammans med övriga lärare i arbetslaget driva den pedagogiska utvecklingen i enlighet med LGR 11. Din huvudsakliga arbetsuppgift är arbetet på fritidshemmet med eleverna åk 1, men skolsamverkan med samma klasser ngår också som en naturlig del i uppdraget.

Din kompetens
Du är utbildad lärare inriktning fritidshem alternativt har fritidspedagogexamen med lärarlegitimation.
Vi söker dig som är en tydlig ledare och som tar tillvara barnens kreativitet och förmågor. Du har lätt för att samarbeta och genomför verksamheten efter gällande styrdokument. Det är viktigt att du har förmågan att kunna skapa goda relationer med barn, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild samt vara initiativrik och drivande i det pedagogiska arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar samt få dem att växa och utvecklas. Vidare är du trygg i lärarrollen och känner stolthet inför ditt arbete. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer?
Helen Magnusson Rektor 036-10 39 22
Lina Pantzar Reilly Bitr. rektor 036-10 81 11

Fackliga företrädare


Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.