search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärarassistent

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsHovslättsskolan
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
Tillträdesdag2020-10-05 till 2020-12-31
Sista ansökningsdag2020-09-16
Referensnr20-60-1859
Publicerad2020-09-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Hovslättsskolan
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2020-10-05 till 2020-12-31
Sista ansökningsdag
2020-09-16
Referensnr
20-60-1859
Publicerad
2020-09-08

Kom till oss och skapa lärglädje! Hos oss på Hovslättsskolan får du en arbetsplats full av engagerade och kompetenta kollegor.

Ditt nya jobb
I detta uppdrag söker vi dig som vill och har kompetens att förena lärarassistent med elevvårdande uppdrag. I rollen kommer du att få stödja undervisande lärare och följa en elev i åk 1 under skoldagen. Eftermiddagen är du på fritidsavdelningen Jollen, med elever från förskoleklass. Tjänsten är tidsbegränsad men det kan eventuellt bli aktuellt med förlängning.

Välkommen till Hovslättsskolan!
Hovslättsskolan är ett skolområde som består av förskoleklass, fritidshem och grundskola F-6 med cirka 360 elever. Antalet anställda är drygt 55 personer. Skolområdet är beläget 5 km söder om Jönköpings centrum. I närområdet finns idrottsplats, hembygdsgård, vandringsled och fin natur som används i undervisningen. Skolans pedagoger jobbar i arbetslag där olika yrkeskategorier arbetar tillsammans med eleverna under skoltid och fritidstid. Enhetens styrka är kompetenta och engagerade pedagoger. Vi har en hög måluppfyllelse, sätter kunskap i centrum och har fokus på trygghet- och värdegrundsarbete. Allt vårt arbete utgår från våra ledord; trygghet, kunskap och glädje.
Vi kommer till hösten att vara en VFU-skola för både fritids och skola. 

Din kompetens
Vi söker dig som har erfarenhet av olika uppdrag inom skolan, såsom stöd till undervisande lärare, lärare fritidshem och elevassistent. Du har god förståelse för lärarnas uppdrag och som person är du kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga samt förmåga att skapa en tillgänglig lärmiljö för eleverna. Erfarenhet av arbete med barn/elever med särskilda behov är meriterande.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här. Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Länk till Hovslättsskolans hemsida

Vill du veta mer?
Rektor Åsa Selvander, 036-103760
Bitr rektor Henrik Strängby, 036-103761
Lärarförbundet Helena Josefsson, 036-103747
Lärarförbundet Marika Lindberg, 0730-288049

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.