search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetsledare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsArbetsmarknadsavdelning
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-10-01 till 2021-09-30
Sista ansökningsdag2020-09-16
Referensnr20-61-0129
Publicerad2020-09-09
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Arbetsmarknadsavdelning
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-10-01 till 2021-09-30
Sista ansökningsdag
2020-09-16
Referensnr
20-61-0129
Publicerad
2020-09-09

Välkommen till Arbetsmarknadsavdelningen

Arbetsmarknadsavdelningen i Jönköpings kommun ansvarar för planering, samordning och genomförande av politiskt beslutande arbetsmarknadsinsatser. Uppdraget för AMA är att minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare genom att ge stöd för att finna, få och behålla ett arbete eller börja studera och klara sin försörjning. I AMA:s uppdrag ingår att vara en flexibel organisation utifrån hur den aktuella arbetsmarknaden ser ut. AMA har för närvarande 80 medarbetare, arbetsledare i AMAs praktiska verksamheter, arbetskonsulenter som är handläggare för våra deltagare, handledare och assistenter. AMA leds av en arbetsmarknadschef och är organiserad i fyra enheter med en enhetschef i respektive enhet. Aktuell tjänst är placerad inom AMA:s aktivitetsenhet vars huvuduppdrag är att erbjuda arbetsträning och yrkesinriktade insatser. Aktivitetsenheten består av flera praktiska verksamheter såsom exempelvis, café, textilåtervinning, naturvård, möbelflytt.

Ditt nya jobb
Arbetet som arbetsledare har tre övergripande delar; att ge deltagarna stöd för att uppnå individuella mål mot arbete/utbildning, erbjuda meningsfulla arbetsuppgifter samt handleda och lösa problem inom verksamheten. Tjänsten innebär också att du planerar, utvecklar och följer upp verksamheten. Vidare leder du deltagare i deras utveckling mot uppsatta mål. Aktuell placering är inom Aktivitetsenheten AMA. Uppdraget innebär också att själv delta i produktionen vid behov. AMA:s uppdrag styrs av politiska beslut och ansvarsområdet kan komma att förändras.

Din kompetens
Tjänsten förutsätter att du har gymnasieutbildning eller har annan relevant yrkeskompetens inom praktiska verksamheter och eller pedagogik. Det är meriterande om du har erfarenhet av handledning eller har en vana av att ge stöd i människors utveckling mot mål. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med människor från andra kulturer och/eller personer med funktionsvariationer är detta meriterande. De egenskaperna som krävs är förmåga att handleda i arbetet och ta ansvar samt engagemang och samarbetsförmåga.
För att trivas hos oss ser vi att du är en person som drivs av möjligheten att påverka, finner energi genom delaktighet, är handlingskraftig och är lösningsinriktad. Du har ett stort eget driv gällande utveckling samtidigt som du behåller en lyhördhet och flexibilitet då tjänsten kräver ett nära samarbete och ibland snabba förändringar av uppdraget. B-körkort är ett krav. I denna rekrytering kommer vi att fästa stor vikt vid samarbetsförmåga, tidigare yrkeserfarenheter och personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.
Urval kommer ske löpande.

Vill du veta mer?
Arno Willemse, enhetschef, Arbetsmarknadsavdelningen, tel. 036-105533
Fackliga företrädare

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.