search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent vaken natt

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsSotosgatan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagSeptember eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-09-30
Referensnr20-70-0101
Publicerad2020-09-09
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Sotosgatan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
September eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-09-30
Referensnr
20-70-0101
Publicerad
2020-09-09

Vi ska öppna en ny gruppbostad på Sotåsgatan Fagerslätt! Nu söker vi dig som vill vara med från starten av ett helt nytt gruppboende och dess utvecklingen framåt. Är du en person som inger trygghet och har ett genuint intresse för människor? Vill du göra samhällsnytta? Är du både en lagspelare och självgående i ditt arbete? Då har du ett jobb att söka!

Som stödpedagog/stödassistent kommer du att arbeta utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Du har ett nära samarbete tillsammans med dina kollegor där ni arbetar för att skapa en meningsfull vardag för våra medborgare. Du finns med och stöttar utifrån medborgarens behov och önskemål i vardagens olika moment. Du deltar i omvårdnadsarbetet tillsammans med dina kollegor men bidrar med din specialkompetens i gruppen och du kommer att aktivt arbeta med olika ansvarsområden. Gruppbostaden är belägen på fagerslätt och är för medborgare med psykiska funktionsvariationer.


Ditt nya jobb
Dina arbetsuppgifter innebär att du är ett stöd i vardagen för våra medborgare som bor på gruppbostaden. Vi arbetar utifrån det beslut som den enskilde har enligt Socialtjänstlagen (SoL) eller Lagen om särskilt stöd och service (LSS). Utifrån beslutet arbetar vi med en genomförandeplan. Det innebär att vi tillsammans med övrig personal ska se till att de som har en beviljad insats får den stöd och hjälp denne är i behov av för att leva ett så självständigt liv som möjligt. En del av dem som bor hos oss klarar sig nästan helt själva medan andra behöver stöd och hjälp med hela sin omvårdnad. i dina arbetsuppgifter ingår även att stötta medborgaren i skötsel av hem, sociala- och fritids aktiviteter. Arbetet syftar till att ge den enskilde ett så innehållsrikt och kvalitativt liv som möjligt, individen ska känna en känsla av sammanhang KASAM i sitt liv utifrån sina förutsättningar. Vi skapar förutsättningar för motivation och utveckling genom att hitta möjligheter i den enskildes vardag. Vi arbetar med aktiviteter utifrån medborgarens behov och förmågor. I din roll som stödassistent har du även kontaktmannaskap vilket innebär att varje medarbetare har det yttersta ansvaret för en eller flera medborgare med olika kontakter kring denne och ansvarar för planering av strukturer. Vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningsätt där den enskilde aktivt påverkar sitt boende i önskad riktning. Social dokumentation och genomförandeplaner är ett viktigt arbetsredskap.


Din kompetens

 • Du har läst som lägst omvårdnadsprogrammet.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med psykiskt funktionshindrade, gärna inom slutenvård.
 • Meriterande om du har körkort.
 • Du är lugn och stabil i stressade/pressade situationer.
 • Har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Anpassar sättet att
 • förmedla sitt budskap till mottagaren.
 • Har mod att agera efter sin egen övertygelse.
 • Du har lätt för att anpassa dig till nya situationer och snabbt kan ändra förhållningsätt samt ser möjligheter i förändring.
 • Du tar ansvar för din uppgift. Strukturerar upp hur du ska gå tillväga och driver processen vidare.
 • Du är trygg och stabil och anpassar dig till olika situationer som uppstår på ett professionellt sätt.
 • Du är bra på att arbeta tillsammans med andra människor samt är lyhörd och öppen för andra åsikter.
 • Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.
 • Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.


Självklart drivs du av att tillsammans med de boende och kollegor hitta motivation och möjligheter till utveckling.
Du bör behärska svenska i tal, skrift och läsförståelse då det förekommer kontakt med medborgaren, anhöriga, dokumentation och inläsning på information som berör arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!


Vad erbjuder vi
 • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
 • Rabatt på bland annat träningskort och länstrafikens årskort
 • Förmånscykel


Övrigt
Rekryteringen avser en tjänst på 6 månader med möjlighet till tillsvidareanställning efter denna period om behovet kvarstår. Jönköpings kommun strävar efter heltid som norm och erbjuder alltid 100% sysselsättningsgrad. Den huvudsakliga arbetstiden är förlagd till natt men även annan arbetstidsförläggning kan förekomma på dag-eller kvällstid. Vi arbetar även med samplanering vilket innebär att det kan bli aktuellt att vi samarbetar med andra närliggande verksamheter. Jönköpings kommun stävar efter heltid som norm och erbjuder alltid 100% sysselsättningsgrad. Provanställning på tillsvidaretjänsten kan komma att tillämpas. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så välkommen att söka redan idag!


Kontakt
Peter Wolmarsson, Enhetschef 036-107670
Fackliga representanter: www.jonkoping.se/fackligasoc

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.