search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Systemtekniker med sikte på mobil framtid

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsIT-avdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-09-28
Referensnr20-04-0022
Publicerad2020-09-14
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
IT-avdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-09-28
Referensnr
20-04-0022
Publicerad
2020-09-14

Vill du vara med och utveckla Jönköping? Vill du med din kunskap och erfarenhet vara med och utveckla kommunens mobila lösningar? Då har du ett jobb att söka.

Vi söker en kundorienterad och kommunikativ systemtekniker med goda kunskaper om den nuvarande mobila världen som har lätt för att samarbeta och gärna delar med dig av sin kunskap. Du ser nya lösningar och tekniker runt hörnet och ser arbetet att förverkliga Jönköpings kommuns digitaliseringsstrategi som en utmaning. Målet för oss är att tilhandahålla en kvalitativ leverans. För att vi ska lyckas krävs ett nära samarbete mellan teknikgrupper och medarbetare. Vi erbjuder dig en konstruktiv och kreativ miljö där ständiga förbättringar är en naturlig del i vardagen.

Som systemtekniker på enheten Arbetsplats kommer du i huvudsak att arbeta med utveckling av den nuvarande mobila plattformen Airwatch/Workspace One, men du kommer också vara delaktig i att införa ett nytt verktyg i kommunens förvaltningar. I jobbet ingår att certifiera nya modeller av mobiltelefoner, plattor, konfigurera appar och säkerhetsinställningar för vår mobila plattform. I rollen ingår även att vara tekniskt stöd i projekt och upphandlingar som rör frågor inom området. I vardagen har du mycket kontakter med allt från kollegor, förvaltningar och bolag till leverantörer.

Som systemtekniker hos oss kan beredskapstjänstgöring förekomma med schemalagd beredskapstid. 

Vi söker 
- Du har högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper/utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
- Erfarenhet av drift och underhåll av mobilplattform samt att ha varit med om införande av MDM /EMM är meriterande.
- 2-3 års erfarenhet av arbete med mobila lösningar, verktyg som Microsoft Intune och eller Airwatch/Workspace One är önskvärt

- Du är duktig på att kommunicera i tal och skrift på svenska och förstår engelska texter 
- Du är noggrann samtidigt som du har en förmåga att prioritera och fatta beslut även under pressade förhållanden
- Du har en god analytisk förmåga.

Övrigt
För tjänsten krävs B-körkort då resor ingår i tjänsten.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Om oss
IT-avdelningen har ansvaret för Jönköpings kommuns IT-verksamhet. I ett nära samarbete med våra förvaltningar medverkar vi till att Jönköpings kommuns verksamheter utvecklas. Vi arbetar processinriktat och är i starten att införa ITIL processer. Vi strävar efter att ha en gemensam leverans där av krävs ett bra samarbete internt och externt. Här hittar du mer information om Jönköpings kommuns Vision 2030 

Upplysningar
För mer information kontakta enhetschef Bert-Roland Näslund 036-10 80 59, 072-064 27 77.
Kontaktuppgifter Facklig företrädare

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som systemtekniker.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.