search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Strateg mot hedersrelaterat våld och förtryck

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsElevhälsoenheten
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2021-01-01 till 2021-12-31
Sista ansökningsdag2020-10-04
Referensnr20-61-0125
Publicerad2020-09-11
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Elevhälsoenheten
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2021-01-01 till 2021-12-31
Sista ansökningsdag
2020-10-04
Referensnr
20-61-0125
Publicerad
2020-09-11

Vill du vara med för att aktivt motverka hedersrelaterat våld och förtryck i skolan? Skolan ska präglas av Lärglädje - hela vägen tycker vi! 

Utbildningsförvaltningen bedriver en satsning för att motverka hedersrelaterat våld och förtyck. En strateg ska anställas och kommer att vara centralt placerad på utbildningsförvaltningen. Strategen ska arbeta med kommunens skolor och samverka med berörda förvaltningar, myndigheter och de av civilsamhällets organisationer som aktivt arbetar mot hedersrelaterat våld och förtryck.

Ditt nya jobb
Arbetet sker i samverkan med elevhälsan på skolorna. Du deltar i informationsinsatser, möte med enskilda elever, vårdnadshavare mm. Arbetet innebär också att du bygger upp och genomför utbildningar. Dina arbetsuppgifter bygger på samverkan, du samverkar både inom utbildningsförvaltningen och med andra instanser i samhället. Ditt arbetssätt bygger på att skapa och upprätthålla kontakter i samverkan. Arbetet innebär särskilt fokus på frågor rörande mäns våld mot kvinnor där våld i nära relationer, hedersrelaterat våld och förtryck samt prostitution och människohandel för sexuella ändamål ingår. 

Som stöd i arbetet finns den nationella strategin för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor. I arbetet ingår också att i samverkan med berörda aktörer utveckla det våldsförebyggande arbetet inom området. Arbetet kommer att bedrivas i projektform. Utveckla och systematisera stöd till verksamheterna utifrån att upptäcka, hantera och förebygga hedersrelaterat våld.

Välkommen till oss!
Strategtjänsten är placerad på Elevhälsoenheten. Elevhälsoenheten är en av flera stödverksamheter inom  utbildningsförvaltningen som arbetar med att ge stöd till förvaltningens verksamheter såsom förskola, grundskola och gymnasieskola.
Vårt arbete syftar till att barn och elever ska få förutsättningar att nå så långt som möjligt mot utbildningens mål. I vårt arbete siktar vi framåt och stödjer verksamheter att utvecklas. Vi innehar spetskompetens och bygger vårt arbete på evidens, vetenskap och beprövad erfarenhet. Vi samverkar inom enheten, tillsammans med verksamheterna och med andra förvaltningar och aktörer. På Elevhälsoenheten tar vi med barnens och elevernas perspektiv och arbetar alltid för att verksamheten ska var tillgänglig för alla.

Din kompetens

  • Du har en högskoleutbildning inom utbildning eller sociala området, eller annan utbildning som arbetsgviaren bedömer likvärdig.
  • Erfarenhet av direkt och/eller övergripande arbete inom området våld i nära relation är meriterande
  • En god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • Erfarenhet av att genomföra utbildningar och leda både små och stora grupper.

Som person tycker du om och är van att arbeta självständigt. Du tycker om att skapa och upprätthålla kontakter. Du är ansvarstagande, lyhörd och en god kommunikatör, både muntligt och skriftligt. Du tycker om att arbete självständigt och att driva processer framåt. Du är van att hantera komplexa frågor, reflektera och analysera tillsammans med andra. Du ser möjligheter i förändring och arbetar målinriktat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Varmt välkommen med din ansökan!

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Vill du veta mera
Kerstin Birgersson, chef Elevhälsoenheten, 
kerstin.birgersson@jonkoping.se
036-102923
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.