search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stadsjurist

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsJuridiska enheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2021-01-01
Sista ansökningsdag2020-09-28
Referensnr20-04-0023
Publicerad2020-09-14
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Juridiska enheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2021-01-01
Sista ansökningsdag
2020-09-28
Referensnr
20-04-0023
Publicerad
2020-09-14

Vill du vara med och utveckla Jönköping? Vill du med engagemang, kunskap och erfarenhet vara med och utveckla och stötta våra verksamheter? Vill du bli en av oss?

Vi söker dig som har ett gediget intresse av att jobba konsultativt med kvalificerad juridik och som drivs av att lösa komplexa rättsliga frågor och problem. Vi erbjuder dig en roll där du kan utvecklas som jurist och en arbetsplats där du ges utrymme att växa.

Du kommer att arbeta med kvalificerade uppgifter såväl inom civil- som offentlig rätt. Arbetet är självständigt, men kräver ett stort mått av samverkan inom enheten,  organisationens olika verksamheter och med våra olika samverkanspartners. Du är duktig på att lyssna in och anpassa ditt sätt att kommunicera utifrån situation och mottagare och ser möjligheter i förändring. 

Arbetsuppgifterna består av rådgivning, utbildning, biträde vid beredning av ärenden, processföring såväl i förvaltningsrättsliga som civilrättsliga mål, avtalsskrivning och granskning av avtal m.m. Över tid kan det ske förändringar som innebär att du kan komma att arbeta inom olika rättsområden.

Vi söker dig som har:
- juristexamen
- flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete
- bred erfarenhet från offentlig förvaltning 
- god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
- god samarbetsförmåga 

Meriterande är:
- erfarenhet av tjänstgöring som kommunjurist eller regionjurist är särskilt meriterande
- notarietjänstgöring från förvaltningsrätt/tingsrätt

Om oss
Enheten består av sex stadsjurister, varav en tillika är chefsjurist samt tre yngre jurister. Enhetens uppdrag i stort är att bistå Jönköpings kommunkoncern och samverkanskommuners förvaltningar samt förtroendevalda med juridisk rådgivning. Tjänsten är en utökning med anledning av utökat ansvarsområde till följd av kommunal samverkan avseende juridisk rådgivning.

För frågor kontakta
Chefsjurist Lars-Åke Svensson, tfn 036-102854
Fackliga företrädare

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten! 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.