search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Vi söker stödassistenter som är trygga i sin yrkesroll!

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsResurspoolen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-10-19
Referensnr20-70-0116
Publicerad2020-09-21
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Resurspoolen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-10-19
Referensnr
20-70-0116
Publicerad
2020-09-21

Som stödasisstent inom resurspoolen ersätter du ordinarie personal vid oplanerad frånvaro. Du kommer att ge indivuellt stöd till varje unik medborgare. Arbetet är flexibelt och du kommer att vara på många olika arbetsplatser.


Ditt nya jobb
Resurspoolen är en intern bemanningsenhet inom Funktionshinderomsorgen. Vår organisation består av cirka 30 bemanningspersonal, en bokningsenhet med 4 bokare, en samordnare och en enhetschef. Arbetsuppgifterna är varierande och består av att ge ett individuellt anpassat stöd till varje unik medborgare. Stödet ska tillgodose den enskildes fysiska, psykiska och sociala behov. I arbetsuppgifterna ingår att hjälpa till med personlig omvårdnad och i förekommande fall medicinsk omvårdnad, även stöd och hjälp med hushållssysslor ingår. Ensamarbete förekommer liksom arbete i enskilt hem. Vi jobbar helt enkelt utifrån medborgarens behov för dagen! 


Vad gör vi?
Resurspoolen ersätter ordinarie personal vid oplanerad frånvaro dag 1 till 14. Vi servar alla områden inom Funktionshinderomsorgens utförande, det vill säga Personlig assistans, Socialpsykiatri och boendestöd, Daglig verksamhet och Resurs samt Boende Korttids. Målgruppen är personer med intellektuella, psykiska och/eller fysiska funktionsvariationer.
Vi arbetar mot 200 olika arbetsplatser och vårt motto är att ”Vi jobbar utifrån medborgarens behov för dagen”.


Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad undersköterska, eller har utbildning som vi bedömer motsvarande. Erfarenhet av omvårdnadsarbete är ett krav, du ska vara trygg i din yrkesroll.

Du ska vara intresserad och motiverad av att arbeta i en resurspool mot flera olika verksamheter och med olika arbetsuppgifter. Inom Resurspoolen är aldrig den ena dagen den andra lik, du ska bli sporrad av denna oförutsägbarhet!

Vi är en servicefunktion gentemot hela Funktionshinderomsorgen, vilket ställer höga krav på din serviceförmåga. Du ska vara lyhörd mot medborgare såväl som dina kollegor inom hela Funktionshinderomsorgen. Du ska vara bra på att ta ansvar och du är trygg och stabil.  Att arbeta självständigt och kunna ta initiativ är mycket viktigt och samtidigt kunna läsa av din omgivning och vara flexibel och ha lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi ställer höga krav på samarbetsförmåga! För att lyckas i arbetet tror vi att det är viktig att vara öppen och tolerant och förstå vikten i att det aldrig finns en universallösning.

Bemanningspersonalen inom Resurspoolen arbetar på årsarbetstid och ansvarar själva för att lägga ett tillgänglighetsschema, vilket ställer krav på din förmåga att ta eget ansvar, planera och organisera. Vi har ingen gemensam fysisk arbetsplats, men har såklart gemensamma regelbundna möten. Det är viktigt att vara trygg i sin profession eftersom den dagliga grupptillhörigheten med dina närmaste kollegor inte förekommer.

Du ska behärska det svenska språket muntligt såväl som skriftligt. Vi ställer stora krav på att du ska kunna kommunicera med medborgare, närstående och övrig personal. Du ska kunna läsa och förstå skriftliga instruktioner samt skriva exempelvis i social dokumentation. Vår arbetsplats är hela kommunen och du ska vara beredd på att ibland snabbt ta dig till arbetsplatsen för dagen. Körkort är meriterande. Tillgång till cykel och/eller bil är ett plus.


Vi erbjuder:
- Lönetillägg
- Tillsvidaretjänst med sysselsättningsgrad efter eget önskemål
- Vi tillämpar individuell lönesättning baserat på arbetets komplexitet
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
- Betald semester från första anställningsåret
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter
- Förmånscykel


Övrigt
Vi kommer att tillsätta flertalet tjänster. Det finns vissa arbetsplatser som har pälsdjur eller rökiga miljöer. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll, helg, sovande jour. Provanställning kan komma att tillämpas. Urval och intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag!


Upplysningar
Enhetschef Fanny Lundberg, 036-10 77 55
Fackliga företrädare, http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.