search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialpedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsAlfred Dalinskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast eller efter överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-10-18
Referensnr20-60-1968
Publicerad2020-09-29
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Alfred Dalinskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast eller efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-10-18
Referensnr
20-60-1968
Publicerad
2020-09-29

Lärglädje börjar med dig. Vill du vara med och inspirera till ett lustfyllt lärande?


Ditt nya jobb
Som socialpedagog ingår du i skolans elevhälsoteam. Du medverkar till ett hälsofrämjande och förebyggande arbete. I ditt uppdrag ingår det att arbeta med skolans värdegrundsarbete, trygghet i korridoren, rastverksamhet och skolkafé. Du arbetar både praktiskt och administrativt med skolans värdegrundsarbete där exempelvis kränkningsutredningar ingår.

Tillsammans med annan personal på skolan anordnas elevsociala aktiviteter som till exempel rastaktiviteter och andra gruppstärkande aktiviteter: organisera trygghetsvandringar och gruppövningar, genomföra enkäter och intervjuer i syfte med att göra skolan tryggare för alla: både för elever och personal. Utifrån din profession ger du förslag på lämpliga åtgärder, strategier och metoder för att ge eleven verktyg till ökad måluppfyllelse och trivsel.

Ett viktigt uppdrag är också att tillsammans med kurator ansvara för, arbeta med och utveckla enhetens likabehandlingsarbete. Du kommer att arbeta i nära samarbete med övrig personal på skolan. Vi är en mångkulturell skola där alla ska få möjlighet att utveckla goda kunskaper och social mognad.

Välkommen till oss!
Alfred Dalinskolan är en 7-9-skola belägen i Huskvarna centrum. Det är en skola med gamla anor sedan 1899 men med nya visioner om att bli framtidens skola både vad det gäller kunskap, pedagogik, lokaler och teknik. Läsåret 2020/2021 har vi ca. 600 elever från våra upptagningsområden som består av Öxnehaga, Norrängen, Huskvarna söder, Stensholm och Lekeryd. Vi har en musikprofil med en renodlad musikklass i varje årskurs.

Våra ledord är ”Tillsammans för ditt bästa. Trivsel, utveckling och mångfald”. För mer information om skolan – besök gärna vår hemsida. Vill du vara en i ett härligt kollegium som tillsammans arbetar för elevernas bästa? Sök då tjänsten

Din kompetens
För tjänsten som socialpedagog söker vi dig som har en socialpedagogexamen alt. socionomexamen. Grundläggande IT-kompetens är ett krav för tjänsten. Har du erfarenhet från arbete inom skola och socialtjänst är det meriterande, samt om du har arbetat i ett mångkulturellt sammanhang.

Som person har du förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du väljer att se möjligheter istället för hinder. Du har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt. Du är driven inom dokumentation och kan uttrycka dig väl i skrift och tal. Du känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare.
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Här hittar du hur du gör din ansökan ur belastningsregistret. Ange gärna dina referenser när du söker tjänsten. Rekrytering och urval kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden. 

Vill du veta mer?
Christin Lund, Rektor Alfred Dalinskolan tfn 036-10 66 14
Stefan Nicklasson, Biträdande rektor Alfred Dalinskolan tfn 036-10 66 16

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.