search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förstelärare med särskilt uppdrag som gör skillnad

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRåslättsskolan
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2021-01-01 till 2023-12-31
Sista ansökningsdag2020-10-18
Referensnr20-60-1998
Publicerad2020-09-29
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Råslättsskolan
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2021-01-01 till 2023-12-31
Sista ansökningsdag
2020-10-18
Referensnr
20-60-1998
Publicerad
2020-09-29

Lärglädje börjar med dig. Vill du vara med och bidra till likvärdig utbildning, högre måluppfyllelse och inspirera till ett lustfyllt lärande? Är du redo att ta nästa steg i din lärarroll? Då är det här jobbet för dig!

Ditt nya jobb
”Vi behöver se till att de skickligaste och mest erfarna lärarna kan arbeta i de skolor där de gör störst nytta. Att satsa på fler och bättre betalda förstelärare och lektorer i skolor med svåra förutsättningar kan öka jämlikheten och kunskapsresultaten.” Anna Ekström, utbildningsminister.

Skolverket har utsett Råslättsskolan till en prioriterad skola där man väljer att satsa mer löneresurser till förstelärare.

Vi söker nu en särskilt skicklig förstelärare i allmän didaktik som vill ta sig an våra härliga elever i åk 1-3 på Råslättsskolan. Är du den vi söker? Som särskilt skicklig förstelärare, inriktning allmän didaktik, på Råslättsskolan arbetar du i första hand med undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. Du initierar och driver projekt i syfte att utveckla undervisningen och du har en nyckelroll i att leda kollegialt lärande. Du är en god förebild för arbetslaget i det pedagogiska vardagliga arbetet.
 
Andra uppdrag som ingår är att medverka i skolans ledningsgrupp för att utveckla skolans kvalitet och måluppfyllelse, särskilt hur en effektiv undervisning kan bedrivas. Som förstelärare är du också mentor för nyutexaminerade lärare.

Uppdraget som förstelärare är ett förordnande på tre år med en tillsvidareanställning som lärare i botten. Som särskilt skicklig förstelärare på Råslättsskolan har du ett extra tilläggsförordnande på ett år i taget.

Välkommen till Råslättsskolan
Att arbeta hos oss ger dig många möjligheter till ett inspirerande och utvecklande arbetssätt. Du får möjlighet att utvecklas i din yrkesroll både enskilt och tillsammans med andra. På skolområdet finns en stor erfarenhet av att arbeta med elever från olika kulturer. Det finns också ett stort engagemang kring att ge våra elever en utbildning av hög kvalitet.

Vårt skolområde består av Råslättsskolan, en nybyggd F-6 skola med 525 elever och Grästorpsskolan som är en F-3 skola med 100 elever. Råslättsskolan är en mångkulturell skola med många språk och här är fritidshem integrerade i skolan. I närområdet finns fantastiska resurser och vi har tillgång till skridskobana, badhus, skog, idrottsplats, aktivitetsarena och fotbollsplan. Grästorpsskolan är en familjär och liten skola där alla känner alla.

Vid Råslättsskolan kommer vi att fortsätta utveckla undervisningens kvalitet och lärarens metoder, bland annat genom ett arbete kring effektiv undervisning samt ett organisationsarbete med tvålärarskap.

På hela skolområdet finns en engagerad personalstyrka på 110 anställda som sätter stort värde i att samarbeta och göra skillnad. Ett fantastiskt skolområde helt enkelt.

Din kompetens
Du är legitimerad lärare och har minst fyra års erfarenhet av arbete med undervisning. Du är behörig att undervisa i åk 1-3. Grundläggande IT-kompetens är ett krav och du använder IKT som en naturlig del i undervisningen. Du har en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen.

Vi söker dig som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Du har lätt för att samarbeta och är lyhörd för idéer. Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa och utvecklas. Du känner en stolthet för ditt arbete och vill göra skillnad.

Rekryteringsprocessen
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten, beskrivning av din IT-kompetens samt dina akademiska meriter.

Förutom det personliga brevet ska ansökan innehålla:
- CV
- Lärarlegitimation
- Examensbevis
- Studieintyg
- Blanketten ”Rektors yttrande första urval” ifylld av din rektor (gäller för ej meriterade)

Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och därefter får du besked om du går vidare till meriteringsprocess för förstelärare. Mer information och de handlingar som behövs till din ansökan hittar du på vår hemsida.

Upplysningar
Athanasios Serakis, rektor: 036-10 24 56 eller athanasios.serakis@jonkoping.se
Ulrika Martinsson, utvecklingsstrateg: ulrika.martinsson@jonkoping.se
Lisa Stark, utvecklingsstrateg: lisa.stark@jonkoping.se
Lärarförbundet: 036-10 50 00


Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.