search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Undersköterska med fokus på människors lika värde

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsSmedjegården
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-12-21
Sista ansökningsdag2020-10-22
Referensnr20-71-0119
Publicerad2020-09-30
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Smedjegården
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-12-21
Sista ansökningsdag
2020-10-22
Referensnr
20-71-0119
Publicerad
2020-09-30


Har du ett genuint intresse för andra människor? Ser möjligheter i förändringar och trivs bra i arbete i team? Då har du ett jobb att söka som undersköterska på Smedjegårdens äldreboende!

Som undersköterska har du en betydelsefull roll där du arbetar med att ge individanpassad vård och omsorg och social stimulans- alltid med individen i fokus. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att skapa en värdefull vardag för våra äldre med en hög servicenivå.

Ditt nya jobb
Dina arbetsuppgifter innebär personlig omvårdnad tillsammans med vardagliga sysslor så som städ, tvätt, sociala aktiviteter, läkemedelshantering och diverse ansvarsområden. Du kommer att lägga stor vikt vid medborgarnas integritet och arbeta utefter den värdegrund som bygger på individens önskan, behov och förmåga. Ditt uppdrag är att vara professionell yrkesutövare som arbetar utifrån att stärka den enskildes förmågor och resurser så att denne upplever sin vardag begriplig, hanterbar och meningsfull. Arbetet sker aktivt med kontaktmannaskap, genomförandeplaner och social dokumentation.

Smedjegårdens äldreboende ligger vid tabergsån i Natursköna Norrahammar. Smedjegården har olika inriktningar som demensenhet, äldreboende och korttids demensenhet. Totalt har vi 36 lägenheter där 9 lgh är belagda på demensenheten, 18 lgh på äldreboende och 9 lgh på korttidsenheten. Vi har en fantastisk trädgård och innergård som nyttjas av både personal och hyresgäster. Vi är ett stabilt team på cirka 40 medarbetare med en god sammanhållning och låg personalomsättning. Vår brukarenkät visar också på nöjda hyresgäster. I huset har även Hälso- och sjukvårdsfunktionen team 10 sin verksamhet. Nu söker vi en ny medarbetare som vill vara en del av vårt team på demensenheten.

Din kompetens

 • Du är utbildad undersköterska, har tidigare arbetslivserfarenhet från vård- och omsorg och särsklit demensområdet.
 • Du är en trygg och stabil person med självinsikt. Du skiljer på det privata och profesionella samt anpassar ditt förhållningssätt till olika situationer i arbetet.
 • Du sätter igång aktiviteter, håller igång processer och uppnår resultat.
 • Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.
 • Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt, är anpassningsbar och ser möjligheterna i förändringar.
 • Du arbetar bra med andra människor genom lyhördhet, kommunikation och ett konstruktivt förhållningssätt.
 • Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har en vilja att hjälpa andra genom att fokusera på lösningar.

Självklart har du ett genuint intresse för människor och drivs av att motivera och utveckla andra. Du bör behärska svenska i tal, skrift och läsförståelse då det förekommer kontakt med medborgaren, anhöriga, dokumentation och inläsning på information som berör arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vad erbjuder vi?
 • En trygg anställning.
 • Flexibelt och varierande arbete.
 • Träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar under ett år med en startsumma på 100 kr
 • Rabatt på träningskort och länstrafikens årskort
 • Förmånscykel


Övrigt
Rekryteringen avser en tillsvidaretjänster på 100% och arbetstiden är förlagd till dag/kväll och helger. Jönköping arbetar med heltid som norm och erbjuder alltid 100% tjänstgöring. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer!

Kontakt
Marita Fredriksson, enhetschef 036-102055
Stina Oroz, Kommunal: 036-10 36 58
Fackliga representanter: www.jonkoping.se/fackligasoc

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som undersköterska på Smedjegårdens äldreboende!
Länk: Jönköping kommun - Lediga jobb
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.