search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Biträdande rektor med stort engagemang för skolutveckling!

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖlmstad skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2021-02-01
Sista ansökningsdag2020-10-18
Referensnr20-60-2016
Publicerad2020-09-30
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ölmstad skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2021-02-01
Sista ansökningsdag
2020-10-18
Referensnr
20-60-2016
Publicerad
2020-09-30

Vill du vara med och utveckla Jönköpings kommuns skolor? Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss på Ölmstads skolområde f-6 får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
Ölmstads skolområde f-6, består av Ölmstadskolan och Örserumsskolan. Våra två f-6 skolor ligger vackert belägna i naturskön omgivning i kommunens östra del. Vårt skolområde har tillsammans 260 elever och drygt 45 medarbetare.
Hos oss får du ett roligt och varierat arbete. Du får engagerade och kompetenta medarbetare. Du får en skolledning som visar tillit och skapar delaktighet, och du kommer att möta trygga och vetgiriga elever.

Ditt nya jobb
Som biträdande rektor kommer du, tillsammans med rektor och medarbetare, driva och utveckla våra två skolors arbete och skolutveckling. 
Arbetet innehåller sedvanliga skolledaruppgifter och även administrativa inslag.
Som biträdande rektor har du en betydande roll i ledningen av det pedagogiska och elevhälsofrämjande arbetet. 
Vårt huvuduppdrag är att utveckla verksamheten så att vi bibehåller och ökar måluppfyllelsen, för alla våra elever.

Din kompetens
- har en akademisk utbildning inom pedagogik
- har erfarenhet av arbete i skola                                            
- har ett stort intresse för att utveckla och synliggöra undervisning
- har god IKT-kompetens

Stor fördel är om du har erfarenhet från tidigare ledningsuppdrag, som skolledare eller liknande. Rektorsutbildning eller adekvat ledarskapsutbildning är meriterande. 

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som pedagog som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter och erbjuder en mentor. För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Urval och intervjuder kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden.

Vill du veta mer?
Charlotte Olsson, chef grundskola, 036-102515
Pelle Nilsson, bitr chef grundskola, 036-106740
Anna Franklin, rektor Ölmstads so, 036-106674
Fackliga företrädare

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.