search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare, som bidrar till trygghet och lärglädje

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsHovslätts förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2021-01-01
Sista ansökningsdag2020-10-18
Referensnr20-60-2021
Publicerad2020-10-01
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Hovslätts förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2021-01-01
Sista ansökningsdag
2020-10-18
Referensnr
20-60-2021
Publicerad
2020-10-01

Lärglädje börjar med dig. Vill du vara med och ge trygghet och inspirera till ett lustfyllt lärande? Välkommen till oss på Hovslätts förskoleområde!

Ditt nya jobb
Du ska tillsammans med två pedagoger bygga upp en ny småbarnsavdelning där en innehållsrik och trygg verksamhet med barnen är i fokus. Ni ska tillsammans driva den pedagogiska verksamheten utifrån våra styrdokument. Vi arbetar aktivt med systematiskt kvalitetsarbete och hos oss har du goda möjligheter att påverka och att ha inflytande. Vi arbetar med pedagogisk dokumentation och har ett utvecklat arbete med Portfolio. Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Hos oss fördelar arbetslaget förekommande arbetsuppgifter sinsemellan och utifrån respektive profession.

Vi arbetar med planeringsmåndagar vilket innebär att alla medarbetare är schemalagda till klockan 18 på måndagar. Här finns utrymme för kollegialt lärande och olika intressanta nätverk inom enheten. Planeringsmåndagen ser vi som en långsiktig insats för att arbeta arbetsmiljöfrämjande samt undvika att arbeta på kvällstid.
I rollen som förskollärare vill vi stärka professionalismen på olika sätt för att hitta olika plattformar för barns lärande samt att arbeta för en likvärdig förskola. Vi liksom alla förskolor arbetar också med "Fundif" som är ett spännande kompetensutvecklingsprogram i vår verksamhet. Vi har under läsåret 19/20 fått kompetensutveckling i IT för bättre lärande.

Välkommen till Hovslätts förskoleområde!
Hovslätts förskoleområde inkluderar Hagens förskola, Huluängs förskola, Tokarps förskola samt Ängsforsens förskola. Förskolorna är belägna i södra delen av Jönköping i härliga naturområden med bra och snabba bussförbindelser. På enheten har vi cirka 240 barn och 50 medarbetare. Alla förskolor har ett tillagningskök med kock. På enheten finns arbetskläder till förfogande.

På förskoleområdet arbetar vi med ett gemensamt systematiskt kvalitetsarbete och du som medarbetare ingår i en organisation som även består av olika grupper. Vi har bland annat en utvecklingsgrupp, en samverkansgrupp samt en friskvårdgrupp där vi gärna ser att våra pedagoger är med och samverkar för våra förskolors bästa!

På enheten finns Förste förskollärare, förskollärare, barnskötare och omsorgsbiträden. Vi har en specialpedagog anställd på vårt förskoleområde som bistår och handleder pedagoger för att på bästa sätt möta barnen i vår verksamhet.
Nu söker vi tre nya kollegor som tillsammans med oss arbetar för en förskola för alla.

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare eller på väg att bli.
Som person ska du ha god samarbetsförmåga, vara flexibel och arbeta aktivt för att tillsammans med dina kollegor göra verksamheten trygg, lugn, lärorik och spännande för våra barn. Goda IT-kunskaper efterfrågas. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
Bifoga gärna relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställning av belastningsregister här.

Varmt välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Vill du veta mer?
Katarina Dalén, Rektor 036-103727
Jeanette Sandahl, Biträdande rektor 036-103176
Marie Lindeberg, Lärarförbundet 036-103108

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.