search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kurator som skapar trygghet hos våra elever

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTabergs skolområde
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning75%-100%
Tillträdesdagenligt överenskommelse till 2021-05-03
Sista ansökningsdag2020-10-18
Referensnr20-60-2024
Publicerad2020-10-05
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Tabergs skolområde
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
75%-100%
Tillträdesdag
enligt överenskommelse till 2021-05-03
Sista ansökningsdag
2020-10-18
Referensnr
20-60-2024
Publicerad
2020-10-05

Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns? Kom till oss och skapa lärglädje!

Ditt nya jobb
Vi söker dig som vill arbeta som kurator hos oss under tiden som vår ordinarie kurator är föräldraledig. Som kurator ingår du i skolans elevhälsoteam, tillsammans med skolsköterska, speciallärare, specialpedagog och rektor, där du tillför kompetens i socialt och psykosocialt arbete på individ-, grupp-, organisationsnivå.

Tillsammans med elevhälsoteamet och skolans övriga personal arbetar du hälsofrämjande och förebyggande. Du arbetar med psykosocialt och kurativt stöd till elever. I dina arbetsuppgifter ingår att ha enskilda samtal med elever samt att arbeta konsulterande och coachande gentemot pedagogerna. 

Välkommen till Tabergs skolområde!
Vi söker dig som har ett stort engagemang för att tillsammans med andra medarbetare och chefer skapa en modern organisation där vi har fokus på att:

  • vara en skola för alla
  • öka kvaliteten i undervisningen
  • skapa tydligare ansvar, styrning och ledning
  • utveckla samarbetsformer på skolan
  • utveckla vårt arbete kring tillgänglig lärmiljö

Vi vill bygga en verksamhet där allas kompetens tas till vara för att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra elever. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.
  
Tabergs skolområde består av två skolor, Tabergsskolan med ca 220 elever och Taheskolan med ca 200 elever. Skolorna ligger i Taberg, cirka 1,5 mil söder om Jönköping. Skolorna har nära till fantastisk natur. Är du nyfiken på våra skolor, gå gärna in och titta på vår presentationsfilm.

Din kompetens
Du har socionomexamen. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom skolan och/eller med barn och ungdomar ser vi det som meriterande.

Du är trygg och tydlig i din yrkesroll och har god förmåga att se till varje barns individuella behov. Du är bra på att samarbeta, inspirera och skapa engagemang både hos dina kollegor och hos eleverna. Du har förmåga att driva och utveckla nya metoder och har lätt för att omsätta teori i praktik. Som person är du flexibel, kreativ med god självinsikt och du är van att arbeta strukturerat. Du är en person som arbetar för delaktighet, integritet, mångfald och gemenskap.
  

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vi kommer intervjua löpande under annonseringstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Välkommen med din ansökan, tillsammans skapar vi lärglädje!


Vill du veta mer?
Tobias Möller Alderhammar, rektor, 036 10 38 03
Sanja Tafra Ciglar, Akademikerförbundet SSR 036-107381
Maria Carlsson, Vision 036-105701
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.