search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Barnskötare, som bidrar till trygghet och lärglädje

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsHovslätts förskoleområde
AnställningsformTillsvidareanställning
Omfattning100 %
Tillträdesdag2021-01-04
Sista ansökningsdag2020-10-21
Referensnr20-60-2130
Publicerad2020-10-12
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Hovslätts förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2021-01-04
Sista ansökningsdag
2020-10-21
Referensnr
20-60-2130
Publicerad
2020-10-12

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Du ska tillsammans med två pedagoger bygga upp en ny småbarnsavdelning där en innehållsrik och trygg verksamhet där barnen är i fokus. Ni ska tillsammans driva den pedagogiska verksamheten utifrån våra styrdokument. Vi arbetar aktivt med systematiskt kvalitetsarbete och hos oss har du goda möjligheter att påverka och att ha inflytande. Vi arbetar med pedagogisk dokumentation och har ett utvecklat arbete med Portfolio. Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Hos oss fördelar arbetslaget förekommande arbetsuppgifter sinsemellan och utifrån respektive profession.

Vi arbetar med planeringsmåndagar vilket innebär att alla medarbetare är schemalagda till klockan 18 på måndagar. Här finns utrymme för kollegialt lärande och olika intressanta nätverk inom enheten. Planeringsmåndagen ser vi som en långsiktig insats för att arbeta arbetsmiljöfrämjande samt undvika att arbeta på kvällstid.
På enheten finns Förste förskollärare, förskollärare, barnskötare och omsorgsbiträden. Vi har en specialpedagog anställd på vårt förskoleområde, som bistår och handleder pedagoger för att på bästa sätt möta barnen i vår verksamhet. Nu söker vi en barnskötare till vårt område som tillsammans med oss arbetar för en förskola för alla!

Välkommen till Hovslätts förskoleområde!
Hovslätts förskoleområde inkluderar Hagens förskola, Huluängs förskola, Tokarps förskola samt Ängsforsens förskola. Förskolorna är belägna i södra delen av Jönköping i härliga naturområden med bra och snabba bussförbindelser. På enheten har vi cirka 240 barn och 50 medarbetare. Alla förskolor har ett tillagningskök med kock. På enheten finns arbetskläder till förfogande.

På förskoleområdet arbetar vi med ett gemensamt systematiskt kvalitetsarbete och du som medarbetare ingår i en organisation som även består av olika grupper. Vi har bland annat en utvecklingsgrupp, en samverkansgrupp samt en friskvårdgrupp där vi gärna ser att våra pedagoger är med och samverkar för våra förskolors bästa!

Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och det är meriterande om du har några års erfarenhet. Du har stort engagemang i ditt arbete som barnskötare och är en trygg förebild för våra barn. Du trivs att arbeta med andra och bidrar till ett bra samarbete. Du kan kommunicera med barn, personal och vårdnadshavare och har förmåga att förmedla budskap på ett tydligt sätt. Du tar ansvar och är närvarande med ett förhållningssätt som utgår från att alla barn kan lyckas. Goda IT-kunskaper efterfrågas. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Katarina Dalén, Rektor 036-103727
Jeanette Sandahl, Biträdande rektor 036-103176
Carina Adolfsson Kommunal   036-103108

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.