search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetsterapeut till integrerad enhet inom socialpsykiatrin

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsRåslätt
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-11-23
Referensnr20-70-0142
Publicerad2020-10-26
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Råslätt
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-11-23
Referensnr
20-70-0142
Publicerad
2020-10-26

Arbetet utgår från beslut medborgaren har enligt socialtjänstlagen (SoL) eller lagen om särskilt stöd och service (LSS). Som medarbetare är du, tillsammans med kollega, kontaktman till ett antal medborgare och med dina kollegor ansvarar ni för att de får den hjälp och det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt utifrån sina egna förutsättningar och behov. Du kommer utföra de beslutade insatserna i form av stöd och/eller träning. Insatserna ska ge medborgaren en upplevelse av helhet, kontinuitet och sammanhang. Innehållet i arbetet varierar mellan praktiska insatser i hemmet och utanför i samhället.


Ditt nya jobb
Integrerad enhet söder är belägen på Råslätt. Enheten består av ett serviceboende med 18 platser, boendestöd till ca femtio medborgare och en träffpunktsverksamhet. I ditt uppdrag kommer du främst arbeta mot servicebostaden och boendestödet. Vi är indelade i tre grupper om fem medarbetare i varje, och du kommer ha din tillhörighet i en av dessa. Enheten består idag av två arbetsterapeuter, boendestödjare/stödassistenter, nattpersonal samt två personal placerade på träffpunkten. Vi utgår från en grundsyn att personer med psykiska funktionsnedsättningar kommer få ett mer självständigt liv utifrån det professionella stöd vi ger. Då vi har en pensionsavgång söker vi nu en ny medarbetare till vår enhet!

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter delar du med övriga kollegor och är kontaktman till ett antal medborgare. I din roll som arbetsterapeut ingår bland annat att utföra ADL-bedömningar, aktivitets och funktionsbedömningar, kognitiva bedömningar bedöma behov av bostadsanpassningar samt hitta hjälpmedel och strategier för att underlätta i vardagen. Du kommer även ha förskrivningsrätt för insatsen boendestöd. Arbetsterapeuterna inom området träffas regelbundet för erfarenhetsutbyte och är även indelade i olika nätverk. Du förväntas stötta övriga kollegor på arbetsplatsen med dina kunskaper inom området. Erfarenhet av arbete med psykiska funktionsnedsatta är meriterande. Personlig mognad, empatisk förmåga och ett stort intresse för målgruppen värderas högt då det hjälper dig att förstå situationer som den enskilda kan befinna sig i. Arbetet innebär flexibilitet, eget ansvar och att kunna ställa om efter nya förutsättningar. Relationsskapande, initiativ- och samarbetsförmåga och att vara strukturerad är övriga förmågor som krävs i arbetet. Du bidrar med din kompetens i arbetsgruppen och är aktiv medverkare i verksamhetens utveckling genom deltagande i samtliga förekommande arbetsuppgifter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

Vad erbjuder vi?
- Ett flexibelt arbete med fritt tänkande och möten med olika människor i olika situationer.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat träningskort och länstrafikens årskort.
- Betald semester från första anställningsåret

Övrigt
För närvarande är arbetet är förlagt till dag/kväll/var 5:e helg
Vi tillämpar löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Lisa Kemi, Enhetschef 036-108012
Fackliga representanter: Fackliga representanter

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.