search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Familjerättssekreterare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-11-24
Referensnr20-70-0148
Publicerad2020-11-03
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-11-24
Referensnr
20-70-0148
Publicerad
2020-11-03

Vill du vara delaktig i arbetet med att fortsätta utveckla Barn- och ungdomsvården i Jönköpings kommun? Vi söker nu en ny kollega till Familjerätten.

Vilka är vi?
Socialtjänsten i Jönköpings kommun är en starkt sammanhållen förvaltning med ett tydligt fokus på de personer vi är till för. Vi gör skillnad för våra invånare.
Familjerätten tillhör Individ- och familjeomsorg (IFO) Jönköping. Arbetsplatsen är belägen i Huskvarna Stadshus sedan huset stod klart hösten 2017. På Familjerätten har vi arbetat särskilt med att sprida kunskap om vårt arbete till övriga enheter inom barn och unga samt öka vår samverkan till enheten Våld i nära relation.

Vad gör vi?
Familjerätten arbetar på uppdrag av tingsrätten när föräldrar inte är överens i frågor om vårdnad-, boende- och umgänge, med alltifrån utredningar, samarbetssamtal och umgängesstöd. Vi har rådgivning och erbjuder frivilliga samarbetssamtal där målet är att enas om vad som blir bäst för barnet och bedöma om vi kan hjälpa dem vidare i samarbetet. Vi träffar barn för att informera och göra dem delaktiga om de vill göra sin röst hörd. Vi utreder också ansökan om medgivande för att ta emot ett barn för adoption samt med adoptionsutredningar från tingsrätten. En del i arbetet är också att utreda frågan om föräldraskap så att barnet får rätten till sitt ursprung möjliggjord. Kort sagt- ett varierande arbete med barnet i fokus.

Arbetet sker med stöd av 1:e familjerättssekreterare, enhetschef och administratör samt av ett härligt gäng kollegor som har lång erfarenhet inom det familjerättsliga området.

Inom vår verksamhet pågår ett spännande utvecklingsarbete där BIFF (Barn i föräldrars fokus) kommer implementeras under 2021. Här ingår också ett nära samarbete med öppenvårdsenheten för barn och föräldrar samt kommunens familjecentraler. Vi har även en umgängesstödslokal som vi vill utveckla.

Vad får du?

  • 7-timmars arbetsdag
  • En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
  • Flexibel arbetstid
  • Handledning
  • Generösa möjligheter till kompetensutveckling
  • Betald semester från första anställningsåret
  • Semesterväxling
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på gymkort och länstrafikens årskort samt förmånliga avtal för inköp av elcykel.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är utbildad socionom. Du har en god förmåga att utrycka dig i tal och skrift samt goda kunskaper om aktuell lagstiftning. Du är nyfiken på att lära dig mer samtidigt som du besitter en förmåga att möta människor i svåra livssituationer. Du hjälper gärna till där det behövs och trivs både med att arbeta i par och mer självständigt. Som person är du intresserad av att skapa goda relationer, är lyhörd för andra och har ett tydligt barnperspektiv samtidigt som du har förmåga att göra svåra bedömningar.
Aktuell erfarenhet av socialt arbete med barn, ungdomar och familjer är meriterande. B-körkort är ett krav för vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi tillsätter en tillsvidaretjänst samt ett vikariat på ett år. Urval sker löpande, välkommen in med din ansökan redan idag.

Upplysningar
Lynn Carlsson Enhetschef tel 036-102801
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.