search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Tillsynshandläggare bygglov

FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsBygglovavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagsnarast
Sista ansökningsdag2020-11-29
Referensnr20-20-0005
Publicerad2020-11-09
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Bygglovavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
snarast
Sista ansökningsdag
2020-11-29
Referensnr
20-20-0005
Publicerad
2020-11-09

Har du ett intresse av att arbeta för en god, säker och långsiktigt hållbar bebyggd livsmiljö. Vill du lösa problem och hjälpa våra medborgare och tycker du dessutom att juridik är spännande och att rättssäkerhet är viktigt? Vill du vara med och påverka utformningen av framtidens Jönköping? Då har vi jobbet för dig.

Nu söker vi en tillsynshandläggare till vår bygglovavdelning för handläggning av av olika ärendeslag, däribland olovligt byggande, ovårdade tomter, förfallna byggnader och andra förekommande tillsynsområden utifrån Plan- och bygglagen. Även tillsyn över strandskyddade områden enligt Miljöbalken kan förekomma. Utifrån tillsynen bereder du ärenden och föredrar dem för den politiska nämnden. Du gör platsbesök, dokumenterar och skriver tjänsteskrivelser, beslut och förelägganden, har kundkontakt med mera. Du samarbetar med övriga medarbetare inom bygglovavdelningen samt andra förvaltningar. Arbetet är varierande där du varvar arbetet på kontoret med platsbesök. 

Detta är en nyinrättad tjänst vilket innebär att du kommer att vara med i uppbyggnaden av denna funktion, skapa rutiner för dina arbetsuppgifter och ansvara för att utveckla samarbetet med t.ex. räddningstjänsten och Miljö- och hälsoskyddskontoret. 

Vi söker dig som:

  • Har högskoleexamen inom juridik eller bygglov alternativt annan utbildning som vi bedömer är likvärdig.
  • Har minst tre års yrkeserfarenhet, varav minst ett års erfarenhet av myndighetsutövning.
  • Har B-körkort

Tjänsten passar dig som självständigt kan driva dina ärenden och som har en god förmåga att planera och organisera ditt arbete. Som person måste du tycka om att ha mycket olika kontakter i ditt arbete. Då du kommer träffa på människor som ibland befinner sig i pressade situationer behöver du vara lung och stabil. Du har lätt för att lyssna och har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och i skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder dig
  • Ett omväxlande arbete i en samhällsviktig verksamhet
  • En möjlighet att vara med och bygga upp tillsynsfunktionen från start
  • Sommartid om arbetet tillåter under månaderna juni, juli och augusti
  • Friskvårdsförmåner och förmånscykel
  • Möjlighet till semesterväxling och löneväxling
  • Som anställd i kommunen får du ett tillägg till föräldraförsäkringen motsvararande 10 procent av lönen, under högst 180 kalenderdagar

Övrigt
Urval och intervjuer kommer att hållas löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Med tanke på det rådande läget kommer den första intervjun att genomföras digitalt. 

Upplysningar
Bygglovchef Anna Klahr, anna.klahr@jonkoping.se, 036-10 52 05 
Verksamhetschef Diana Lindgren, diana.lindgren@jonkoping.se, 036-10 50 54
Fackliga representanter:
Vision: Magnus Blom, 036-10 53 27 
Sveriges Ingenjörer: Carlos Trischler, 036-10 51 77


Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som tillsynshandläggare i vår växande kommun senast den 29 november
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.