search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Biståndshandläggare till Hemteam

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsMyndighetsenheten äldreomsorgen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagOmgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-11-24
Referensnr20-71-0134
Publicerad2020-11-10
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Myndighetsenheten äldreomsorgen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-11-24
Referensnr
20-71-0134
Publicerad
2020-11-10

Socialtjänsten i Jönköpings kommun är en sammanhållen förvaltning med ett tydligt fokus på de personer vi är till för. Vi gör skillnad för våra invånare! Myndighetsenheten fattar beslut enligt socialtjänstlagen (SOL) och ansvarar för den samlade beslutsprocessen för äldre, men har även ansvar för tillfälliga insatser för våra yngre medborgare. Vill du vara med och utvecklas tillsammans med oss? Då har du ett jobb att söka som Biståndshandläggare!  

Ditt nya jobb
Hemteam är en del av myndighetsenheten och består utav ca 70 medarbetare med olika professioner som biståndshandläggare, undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster/fysioterapeuter. Hemteam utgår från Klubbhusgatan 13 i centrala Jönköping och arbetsgruppen biståndshandläggare utgörs i sin tur av 6 kunniga medarbetare.

Många av socialtjänstens insatser är biståndsbedömda och för att medborgare ska ansöka om en insats eller delges information, kontaktas en biståndshandläggare. I ditt arbete som biståndshandläggare ansvarar för den samlade beslutsprocessen av insatser där du utreder, bedömer och fattar beslut utifrån aktuell lagstiftning och politiska beslut. Arbetet inkluderar även uppföljningar av fattade beslut samt att hjälpa medborgare att få rätt insats när livet och hälsan skiftar. Du har dessutom kontakt med den enskilde, anhöriga, vårdgivare och andra myndigheter.

Hemtemets gemensamma uppdrag är att tillsammans med medborgaren planera i den enskildes hem den vård och omsorg som medborgaren är i behov av under en utredningsperiod, omkring två veckor. Hemteam ser till att påbörja medborgarens rehabilitering och stöd i vardagen med omvårdnad och medicinska behov. Syftet är att öka medborgarens möjlighet att påverka och ta ansvar för sin egen situation. Vår ambition är att utreda behov genom rambeslut för att det enskilde ska få ett större inflytande.

Din kompetens

  • Du är utbildad socionom och har gärna tidigare arbetslivserfarenhet från myndighetsutövning.
  • Du sätter igång aktiviteter, håller igång processer och uppnår resultat.
  • Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.
  • Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt, är anpassningsbar och ser möjligheterna i förändringar.
  • Du är lugn och kontrollerad i stressituationer och behåller fokus på rätt saker.
  • Du arbetar bra med andra människor genom lyhördhet, kommunikation och ett konstruktivt förhållningssätt.
  • Du har lätt för att skapa och bibehålla relationer.
  • Du har lätt för att uttrycka dig tydligt i tal och skift, anpassar din kommunikation och är en god lyssnare.
  • Du behärskar svenska i tal och skrift.
  • Du behöver ha körkort B.

Självklart har du ett stort engagemang och intresse för vår målgrupp. Vid rekryteringenen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet!  

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett spännande, meningsfullt men framförallt ett omväxlande och roligt arbete. Du kommer att arbeta i en arbetsgrupp som präglas av gemenskap och en stark gruppkänsla. Vi erbjuder vidare en 7 timmarsarbetsdag, flexibel arbetstid samt semesterväxling där du kan byta semesterersättningen mot extra lediga dagar. Vi har ett nära samarbete med andra yrkesgrupper och erbjuder gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar, rabatt på gymkort och Länstrafikens årskort. Sist men inte minst tillämpar vi individuell lönesättning i Jönköpings kommun.

Övrigt
Rekryteringen avser ett vikariat på 6 månader med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Arbetstiderna är förlagda till dagtid. Urval och intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan!

Kontakt
Enhetschef Emily Lindström: 036-108199
Facklig representant, Susanne Jern Fält: 036-107653

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som Biståndshandläggare inom hemteam!


Länk: Jönköping kommun - Lediga jobb
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.