search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Engagerad kostchef till äldreomsorgens kostverksamhet

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsÄldreomsorgens kostverksamhet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag2021-01-15 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-12-02
Referensnr20-71-0132
Publicerad2020-11-11
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Äldreomsorgens kostverksamhet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
2021-01-15 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-12-02
Referensnr
20-71-0132
Publicerad
2020-11-11

Vill du vara med och utveckla äldreomsorgens kostverksamhet? Har du erfarenhet av ledande befattning inom restaurang eller storköksverksamhet? Då är det dig vi söker som kostchef till äldreomsorgens kostverksamhet i Jönköpings kommun.  

Inom äldreomsorgen i Jönköpings kommun finns 19 produktionskök som bedriver verksamhet 365 dagar om året. Det minsta köket lagar ca 25 portioner/dag och det största drygt 500 portioner/dag. I anslutning till de flesta av köken finns restauranger som är lunchöppna för allmänheten. Köken servar i första hand äldreomsorgen, men levererar även mat till vissa förskolor och skolor samt till verksamheter inom funktionshinderomsorgen. Utgångspunkten för äldreomsorgens kostverksamhet är svensk husmanskost. Matlagningen sker i så stor utsträckning som möjligt från grunden. Förutom färdiglagade måltider (middag och kvällsmål) förser köken även verksamheterna med livsmedel.

Vad innebär tjänsten?
Som kostchef ansvarar du för att leda och utveckla arbetet utifrån förvaltningens ledningssystem, mål och riktlinjer. Du har verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar där utvecklings- och förbättringsarbete ingår som en naturlig del i ditt ledaruppdrag. Organisatoriskt är du underställd områdeschefen och i ditt arbete har du personligt stöd av HR-konsult, rekryteringskonsult och ekonom. I ditt ansvar ingår tre olika kök inom äldreomsorgen och ca. 20 talet personal.

Vi söker dig som:

  • Du är utbildad kostekonom eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer är av relevans för arbetet.
  • Har erfarenhet av ledande befattning inom restaurang eller storköksverksamhet. Gärna inom äldreomsorgen.
  • Har B-körkort.

Som person är du genuint matintresserad och serviceinriktad. Du är kommunikativ, relationsskapande och du ser nya utmaningar som en chans att utvecklas. Ditt ledarskap präglas av engagemang, delaktighet samtidigt som du kan vara tydlig. Du har förmåga att uppmuntra och stötta dina medarbetare att uppnå målen för verksamheten. Vi tror också att du tar ansvar för din uppgift, sätter upp och håller givna tidsramar. Du har också en helhetssyn och förmågan att se företeelser ur olika perspektiv.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder:
Som kostchef erbjuds du ett varierat arbete tillsammans med sex andra kostchefer i en organisation som står för många spännande utmaningar.  

Vi erbjuder också:

  • Flexibel arbetstid
  • Förkortad arbetstid juni, juli och augusti
  • Semesterväxling där du kan byta semesterersättning mot fler semesterdagar
  • Generösa möjligheter till kompetensutveckling
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och förmånscykel

Övrigt 
Vi tillämpar löpande urval samt intervjuer, välkommen in med din ansökan!

Upplysningar
Maria Edblom Områdeschef. Telefon: 036-105694
Ida Wissling Utvecklingsledare kost. Telefon: 036-105868
Länk: Fackliga representanter

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som enhetschef inom Fältverksamheten!
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.