search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Barn och Ungdom
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2021-01-01 till 2021-12-31
Sista ansökningsdag2020-11-26
Referensnr20-70-0151
Publicerad2020-11-12
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Barn och Ungdom
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2021-01-01 till 2021-12-31
Sista ansökningsdag
2020-11-26
Referensnr
20-70-0151
Publicerad
2020-11-12

Är du en strukturerad person? Har du samtidigt lätt för att behålla lugnet då omständigheterna förändras? Då är det dig vi söker som socialsekreterare på Vändpunkten!

Fältgruppen är en del av individ- och familjeomsorgen, barn och ungdom inom socialtjänsten i Jönköpings kommun. I fältgruppen ingår nio fältsekreterare inom Fältverksamheten och tre socialsekreterare inom Vändpunkten. Målgruppen för fältverksamheten är ungdomar i åldern 13-18 år samt deras föräldrar. Fyra nyckelord som är viktiga i fältarbetet är förebyggande, frivillighet, förtroende och flexibilitet.

Vad innebär tjänsten?
Vändpunkten arbetar med ungdomar och brott inom socialtjänsten. Arbetsuppgifterna består av att verkställa ungdomspåföljderna ungdomsvård och ungdomstjänst enligt dom eller straffvarning. Detta innebär att man arbetar med stöd och kontroll. Gällande ungdomstjänst innebär arbetet att rekrytera arbetsplatser, göra schema och stötta ungdomen i att genomföra sin påföljd. Vändpunkten har en vägledande och handledande roll till handläggare inom socialtjänsten i samband med att yttrande skrivs inför kommande dom eller straffvarning. På Vändpunkten medverkar du i utvecklingsarbetet vilket bland annat innebär en stor del utåtriktat arbete med samverkan och information till interna och externa samarbetspartners.

Vi söker dig som:

 • Har socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med ungdomar som behandlare inom Råd och service eller som myndighetsutövare.
 • B-körkort är ett krav.
 • Tar ansvar för sin uppgift och själv strukturerar sitt angreppssätt. Du planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.
 • Är lugn, trygg och kontrollerad i stressade eller pressade situationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv och förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen.
 • Arbetar bra med andra människor och kommunicerar och löser konflikter på ett smidigt sätt.
 • Är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang och har förmågan att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.


Vi ser det som en självklarhet att du har kunskaper och ett intresse kring ungdomars utveckling och psykiska hälsa. Därför kommer stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?
 • Rörlig arbetstid
 • Frihet under ansvar
 • Flexibelt och varierande arbete.
 • Träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar under ett år med en startsumma på 100 kr
 • Rabatt på träningskort och länstrafikens årskort

Övrigt
Rekryteringen avser ett vikariat där arbetstiderna är förlagda till vardagar, 8-17. Vi arbetar med samplanering vilket innebär att arbete på flera enheter kan komma att vara aktuellt. Jönköpings kommun strävar efter heltid som norm och erbjuder alltid 100 % sysselsättningsgrad.
Vi tillämpar löpande urval och intervjuer.

Upplysningar
Enhetschef Magdalena Blomgren, telefon 036- 10 74 49
Fackliga representanter: www.jonkoping.se/fackligasoc

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som socialsekreterare på Vändpunkten, Fältverksamheten!

Länk: Jönköping kommun - Lediga jobb
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.