search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Praktikant, Bygglovavdelningen

FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsBygglovavdelningen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdagfeb/mars till april
Sista ansökningsdag2020-11-29
Referensnr20-20-0004
Publicerad2020-11-16
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Bygglovavdelningen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
feb/mars till april
Sista ansökningsdag
2020-11-29
Referensnr
20-20-0004
Publicerad
2020-11-16

Att jobba som ingenjör inom kommunen är mer än ett jobb. Här skapar vi förutsättningar för att Jönköpings kommun ska kunna växa och utvecklas på ett långsiktigt hållbart sätt. För dig och kommande generationer.

På stadsbyggnadskontorets bygglovavdelning gör vi det bland annat genom att pröva bygglovsansökningar och inspektera byggnationer. Så att det som byggs blir rätt och långsiktigt hållbart.

Våren 2021 erbjuder vi två praktikplatser. Vi söker nu studenter som går byggnadsteknisk utbildning vid Jönköping University  som är intresserade av husbyggnadsteknik och byggnadsutformning och som tycker det är intressant att få bidra till samhällsutvecklingen. Som praktikant hos oss kommer du att få en god inblick i hela bygglovprocessen. Du kommer också få möjlighet att arbeta med mindre projekt och uppgifter inom avdelningens område. För att du ska få en god förståelse och kunskap om hela stadsbyggnadsprocessen kommer du också att få vara med på stadsbyggnadskontorets övriga avdelningar. 

En praktik hos oss är en bra väg in om du i framtiden är intresserad av studentjobb, sommarjobb eller en karriär inom kommunen när vi får lediga tjänster.

Upplysningar
Om du har frågor är du välkommen att kontakta vår bygglovkoordinator Kristofer Snarberg, kristofer.snarberg@jonkoping.se. 

Ansökan
Välkommen in med din ansökan senast den 29 november. Skriv en kort presentation av dig själv och din bakgrund samt en motivering till varför du vill göra din praktik hos oss. 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.